Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Już październik - zimno, plucha; nam się chce dużego brzucha!Staraczki-mamusie 2013,
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-10-18, 09:03   #4857
(kicia)
Zakorzenienie

Dot.: Już październik - zimno, plucha; nam się chce dużego brzucha!Staraczki-mamusie

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
no to brawa dla męża

no mój sam zarabia ok.2000zł (ma na akord więc plus minus) mamy jedno dziecko drugie w drodze i jakoś dajemy radę. A płacimy jeszcze wszystkie rachunki i czynsz

No to jak w takim razie liczą okres wychowawczego jeśli umowa jest do dnia porodu ?

Tyle kasy i nie umiecie zaoszczędzić zresztą sama wspomniałaś że lubicie kupować różne bajery, bo jesteś gadżeciarą więc i kasa na to leci Wiadomo każdy jest inaczej wychowany Mnie rodzice nauczyli oszczędzać i rezygnować z wielu rzeczy jeśli na coś nie stać. Jak mąż był za granicą mogliśmy poszaleć, teraz niestety. Chociaż gdyby mój mąż rozporządzał kasą to byśmy żyli co miesiąc na minusie
Jak dalejmy radę? nie chodzimy po restauracjach, unikam kredytów, nie gotuję łososiów i innych bajerów, mam swoje sklepy gdzie jest coś taniej, z ciuchami i gadżetami też nie szalejemy, po dyskotekach też nie chodziliśmy bo i tak nie było gdzie Igusia zostawić. Nie chodzimy co weekend imprezować (zresztą teraz jestem w ciąży to i tak mi się nie chce nigdzie wychodzić)
I dzięki temu żyjemy normalnie i nie mamy żadnych długów.
dokładnie oprócz tego o łososiu bo my akurat od czasu do czasu robimy wedzonego łososia a co czasem można poszaleć

ale tak serio ja to mnie nauczyli oszczędzać rodzice bo bardzo długo nie dostawałam kieszonkowego tylko np kasę na coś do kupienia w sklepiku i wolałam oszczędzić ta kasę w szkole dopiero w lo zaczęli mi dawać większą gotówkę to skrzęnie oszczędzałam

na laptopa na ślub na nasze wakacje teraz na remont powoli powoli grosz do grosza
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora