Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 cz.4
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-10-18, 10:25   #2178
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
U nas tak samo. O ile kiedyś nawet się nie wybudzał przy przebieraniu, o tyle teraz jest horror. Generalnie staram się nie zmieniać pampa, ale czasami zdarza się, że jest ok godz 4 tak napakowany, że nie ma szans żeby w tym wyleżał na brzuszku do rana. Wtedy zmieniam na szybkości między jednym cycm a drugim, przykrywając Mu buźkę pieluszką (On obie memla tą pieluszkę). Oczywiście pampa kładę obok miejsca gdzie karmię już przyszykowanego do założenia, a jak karmię pierwszym cycem to w międzyczasie rozpinam pajaca i wyjmuję nóżki. Później na szybkości cała reszta. Po prostu "operacja zmiana pampersa" A i tak kończy się w najlepszym razie marudzeniem, a nierzadko płaczem, który ukoi tylko podanie drugiego cysia
nieźle
ja bym zmieniła po jedzeniu ale wtedy... śpię

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
witam

ale mieliśmy wieczór i noc
wczoraj przed 20 myślałam, że już Młody śpi ( w dzień spał tylko godzinę) , ale niee obudził się, zaczął szaleć, rzucać się w łóżeczku, płakać, podkurczać nóżki, brzuch miał mega wzdęty i twardy...
smoczek nie pomagał, noszenie na rękach trochę, potem w ruch poszło WINDI, ale niestety bez żadnego efektu gazy były chyba za wysoko...
dodatkowo dochodziły jesszcze chyba ząbki, bo W gryzł palce jak szalony...

oboje z tżtem byliśmy wykończeni, o 23 dałam mu ibuprom w syropku i ok 23;30 padł....
niestety nie na długo o 2 wybudził się z płaczem , nakarmiłam ,puścił kosmiczne ilości bączków, potem budził się z krzykiem jeszcze o 4 i o 5 , a o 7:30 obudził się na dobre i już nie chciał spać;/ no masakra;/

i co? żadnej drzemki jeszcze sobie nie zrobił, mimo, że już o 10 po karmieniu miał mały odlot (i spal całe 5minut)
teraz marudzi w łóżeczku..

normalnie powrót do czasów kiedy miał ok 2 miesiące

jest dopiero 11 a ja już jestem padnięta...;/

MIŁEGO DNIA
Trzymaj się

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora