2013-10-18, 16:29
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Zablokowałam dziecku drogę ucieczki z maty poduszką z łóżka i co? ona prędzej nauczy się na nią wspinać niż obracać w lewo 
Cytat:
Napisane przez szprotka_mada
Moje dziecię poprzestawiało sobie coś w głowie i już nasty dzień rozbudza się w nocy na 1-2 a czasami i 3 h. Dzisiaj np obudził się o 2:50 na cyca (zasnął o 21) i o 3:10 po jedzeniu powiedział "cześć mamo. zaczynamy dzień!"  Chodziłam, nosiłam, lulałam, tuliłam aż w końcu się wkurzyłam i położyłam do łóżeczka, włączyłam karuzelę i przysnęłam. Wierzgał, przełączał muzyczkę nóżkami aż w końcu karuzela skończyła grać, patrzę a Gucio śpi. Usnął sam! Ale nie na długo, bo zaczął harczeć, więc musiałam odessać Mu z noska gluty i się wybudził. I tak się "bawiliśmy" gdzieś do 5. Na koniec dałam Mu cyca i padł i pospaliśmy do 8. Tzn Kuba chyba po 7 się przebudził, ale grzecznie leżał na brzuszku, miętosił pieluchę i coś tam gadał, a matka trochę dospała...
Muszę jakoś naprawić tego mojego brzdąca, bo się wykończę tym nocnym życiem Małego
|
Jak moja się obudzi i nie płacze to nie ruszam, nawet nie zaglądam i sama zasypia w nocy.
Cytat:
Napisane przez deb
Xal - miałam Ci napisać opinię na temat puzzli od Hitceny 
Otóż, ogólnie puzzle to fajny bajer  już pisałam że koc mnie wkurzał i kołdra. W utrzymaniu czystości to była masakra. No i wydaje mi się że za miękko miała.
Te puzzle jak za swoją cenę są ok - nie ma się co spodziewać cudów. Trzeba je porządnie wywietrzyć i umyć. I uwaga bo trochę farbują - wodę po ich kąpieli miałam różową w brodziku.
Z kilku zrobiłam pudełka na książki, zabawki i niestety ale te powycinane literki mi wypadają, nie wiem czy trafiłam na taki egzemplarz czy ogólnie to ich problem  , ale na razie mała nie grzebie więc luz. Gorzej może być później - zobaczymy.
No decyzja należy do Ciebie. Gdybym była pewna że te 2 razy droższe są lepsze (przed zakupem tych które mam) to pewnie zdecydowałabym się na droższe ale coś mam przeczucie że to jeden kit.
|
Zmartwiłaś mnie tym farbowaniem, bo przy moim gryzoniu to może być problem ...
Cytat:
Napisane przez Ag_nes
no my dajemy szpinak, brokula i tylko w sumie kalafiora nie kupiłam. Moja wpiernicza wszystko, nie robi to na niej wrażenia.
|
A dawałaś dynię? Gotowałaś sama? Jeśli tak to napisz mi gdzie u ciebie mozna kupić dynię na wagę, ale kawałek a nie całą wielgachną.
|
|