2013-10-18, 18:34
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Cytat:
Napisane przez diabli
hmm, pediatra obejrzał wyniki i stwierdził, ze jest ok. obok mam wpisana norme od 10,1 do 14. w każdym razie zaczelam podawac marchewke, wiec już niebawem miesko i zobaczymy co powie lekarz. dla mnie ona naprawdę nie jest blada 
---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------
Clo - znalazłam cos takiego
Hgb lub Hb - hemoglobina. Jest nośnikiem tlenu. Jeśli jest jej za mało, może to powodować podatność na infekcje, braku apetytu i uczucie zmęczenia. U zdrowego dziecka poziom hemoglobiny wynosi od 10,5 do 15 g/dl i w dużej mierze zależy od wieku (najniższy jest w 3.-4. miesiącu życia, gdyż szpik nie produkuje jeszcze odpowiedniej liczby erytrocytów, a kończą się zapasy z okresu płodowego). Jeśli poziom hemoglobiny spada poniżej normy, to dzieje się tak najczęściej z powodu niedoboru żelaza, czasem także witaminy B12 lub kwasu foliowego.
|
no wlasnie ten spadek teraz jest niebezpieczny i z tego co wiem to przy hb 12 juz sie suplementuje zelazo albo szybko wprowadza miesko
|
|
|