Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Składy kosmetyków - pomoc w ich rozszyfrowywaniu
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-05-12, 08:02   #952
L_V
Zakorzenienie

Dot.: ZBIORCZY:Składy kosmetyków - pomoc w ich rozszyfrowywaniu

Cytat:
Napisane przez Izane Pokaż wiadomość
Witam serdecznie,
proszę o pomoc w analizie składników poniższych preparatów do mycia twarzy. Mam cerę mieszaną, problematyczną, trochę wrażliwą, płytko unaczynioną, z licznymi zaskórnikami i trudno mi dobrać coś odpowiedniego. Z góry dziękuję.

Apotheker Dr. Scheller, Zitronnenmelisse Waschgel (Żel myjący z melisy cytrynowej)
Skład: Aqua, Glycerin, Pentylene Glycol, Sodium Cocoyl Glutamate, Lauryl Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Polyglycerin-10 Laurate, Carrageenan, Melissa Officinalis, C12-13 Alkyl Lactacte, Salix Alba, Maris Sal, Farnesol, Xantan Gum, Sodium Chloride, Parfum, Cl 75810

Dr Irena Eris, Skin Mood, Affini - Żel do mycia twarzy
Skład: Aqua, Cocamidopropyl Betaine, Coco-Glucoside, PEG-70 Mango Glycerides, PEG-20 Methyl Glucose Sesquistearate, Glycerin,Triethanolamine, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, PPG-26-Buteth-26, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Ethylhexyl Methoxycinnamate, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Ethylhexyl Salicylate, Benzyl Alcohol, Grape (Vitis Vinifera) Leaf Extract, Hydrolyzed Rice Protein, Methylparaben, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, Parfum, Linalool

Seba Med, Clear Face, Przeciwbakteryjna pianka oczyszczająca
Skład: Aqua, Cocamidopropylalbetainami de MEA Chloride, Cocotrimonium Methosulfate, Sodium Lactate, Panthenol, Parfum, Phenoxyethanol
Najbardziej podoba mi sie zel Apthekera, obawiam sie tylko ze zawartośc soli morskiej moze lekko ściągać skórę po umyciu.
Potem żel Erisu Skin Mood - łagodne detergenty, glicerydy pochodzenia roślinnego. Jednak jest i jeden minus - benzyl alcohol w składzie.
No i pianka Seba Med - wydaje mi sie,ze detergenty uzyte w tej piance moga wysuszac skórę.
L_V jest offline Zgłoś do moderatora