Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko
Witam witam  W dzień mojego rzekomego terminu z ostatniego USG
Wszystko mnie boli, mam dosyć, chcę rodzić 
Pan majster i mój kochany TŻ wstawiają właśnie drzwi i składają kuchnię  a ja sobie leżę w łóżeczku i nadzoruję
Lecę Was nadrabiać
I wielkie gratulacje dla świeżo upieczonej mamusi!! Dzastin dużo zdrówka i cierpliwości dla mamusi i maluszka!!
|
też bym chciała, ale mam czas jeszcze
Cytat:
Napisane przez 89Beatka
widzę że nie tylko ja przechodzę taki perypetie, dużo kłócę się z mężem, najbarzdiej na temat wychowania dziecka. Ponieważ jego siostra i mama wiedzą lepiej, ostatnio już mu powiedziałam że bardzo mnie cieszy że interesuje się dzieckiem ale jeśli jeszcze raz usłysze że jego siostra/mama robiły tak i ja mam tak zrobić to nie ręcze za siebie. Wiem że ma tylko to odniesienie, bo wiadomo jak faceci mało kontaktu z dzieckiem maja, chyba że urodzi im się swoje, ale ja też mam swoją cierpliwość.A wysłuchiwać że mam dziecka nie podnosić, nie lulać, nie brać w ogóle do łóżka, że za dużo karmię, ze za mało karmie, ze źle ubrałam , że mam jej nie werandować bo jest za mała, bo jego siostra dziecko 3 miesiące w domu trzymała. A CO TO MNIE OBCHODZI. JA JEJ DZIECKA NIE WYCHOWAŁAM.
I niech ona nie wychowuje mojego.
TZN. siostra męża i teściowa mnie nic nie mówią, mówią mężowi i on mi te rewelacje opowiada.
|
mi ostatnio siostra powiedziała, że ona mi nic nie mowi, bo wie, że i tak zrobię po swojemu w końcu ktoś zrozumiał...
Cytat:
Napisane przez acelinka
o matulu
ja raz poszłam na spacerek do mojej mamy do pracy, to jedna klientka się oburzyła jak ja tak mogę z dzieckiem wychodzić z domu przed chrztem
no dokładnie. W ogóle co innego wyrazić swoje zdanie, doradzić cośz dobrego serca a co inengo narzucanie swojego zdania i oburzenie dlaczego nie robimy tak jak ta osoba chce tylko inaczej.
|
to jak ja nie chrzczę dziecka to mam nie wychodzić nigdy?
Cytat:
Napisane przez iguana333
Dziewczyny ALE MIAŁAM NIEMIŁĄ PRZYGODĘ na usg 4d poszłam do SEBASTIANA FORYSIA który przyjmuje w Radomiu prywatnie w gabinetach USG, ale jest z Matki Polki w Łodzi. Nie znałam go ale miesiąc temu było miejsce tylko do niego...
Ja niestety na niego trafiłam, fatalny, niemiły, nawiedzony z dziwnym żartem...wchodzimy do gabinetu on nawet dzień dobry nie powiedział, my z mężem stoimy a on
"no niech się Pani kładzie jest pani już taka wielka że nie może się Pani dotoczyć?"
"co sobie Pani dała zrobić chłopca czy dziewczynkę?"
do męża; "lepiej żeby nie była podobna do Pana żony".
Tekst o dziecku: "nie chce pokazać buzi woli z drugiej strony, jest bezwstydna jak żona"
"a czy Pani mogłaby się cała rozebrać"
ja na to: "jeśli byłaby taka potrzeba żeby zrobić od środka usg to tak, a to trzeba?"
on na to " nie no widzi Pani są różne kobiety jedna się łatwo rozbierze inna wcale, a Pani córka pokaże buzie jak będzie chciała"
Poza tym nastraszył nas strasznie, bo bada tętno w główce potem w pępowinie coś nie chciało mu się uchwycić, bada znowu i nic nie mówi a potem tekst:
"czy wie Pani gdzie Pani pojedzie od razu ode mnie" no ja na to "nie wiem, gdzie?" on: "do szpitala, dziecko ma 190 tętno a do 180 jest możliwe, powyżej 200 może przestać bić albo nastąpić jakaś nieodwracalna wada" no to się przestraszyliśmy, zaraz bada znowu i mówi "oooo spadło do 140"
NIE DAŁ NAM NAGRANIA NA PŁYCIE TYLKO ZDJĘCIA NA KTÓRYCH JEST SERCE, TĘTNO I PUPA, ŻADNEGO ZDJĘCIA INNEJ CZĘŚCI CIAŁA!
I ZA TO ZAPŁACILIŚMY 250 ZŁ I JESTEM STRASZNIE ZŁA ŻE OD RAZU NIE WYSZLIŚMY, MĄŻ MÓWI ŻE MIAŁ OCHOTĘ OD RAZU WYJŚĆ!
Zadzwoniłam do swojego lekarza po tej wizycie i mówię mu o tym, on powiedział że chwilowo większe tętno nie jest niepokojące i żebym zrobiła sobie morfologię i CRP i zadzwoniła o niego z wynikiem. Mówię mu że ten Foryś jest nawiedzony, a mój gin do mnie: a kto Ci kazał do niego iść, on nawet ginekologiem nie jest tylko radiologiem!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!! MASAKRA! Gdybym wiedziała w życiu bym do niego nie poszła ale tylko do niego było miesiąc wcześniej miejsce....... JESTEM STRASZNIE ZŁA, NAPSUŁ MI TYLKO NEWY TEN LEKARZ! OLEWAJĄCY STOSUNEK DO PACJENTÓW i niedokładne badanie. Z czystym sercem mogę polecić dr Grzesiaka. Byliśmy i niego na połówkowym! Super, taktowny, miły, starał się dokładnie pokazać dziecko, wszystko sprawdzał i tłumaczył.
|
chyba się przewrócę...
Gratuluję Dzastin Kamilka 
55cm, 3180g 
|