2013-10-19, 15:12
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Domek na wsi
Cytat:
Napisane przez malamyszka20
Hej wszystkim. Moim marzeniem od jakiegoś czasu jest posiadanie domu na wsi,najlepiej gdzieś pod miastem nie tak na zupełnym odludziu. Najlepiej gdyby domek był drewniany. Marzy mi się picie kawy w ogrodzie pełnym kwiatów i biegających wokół zwierząt. No tak,ale wiąże się z tym również dojazd do pracy i wogole. Sytuacja nasza jest taka ze mieszkamy aktualnie w Anglii,pracujemy tutaj i wynajmujemy mieszkanie. Po paru latach spędzonych tutaj zapragnęłam znow wrocic do kraju. Ja jestem po studiach,mój narzeczony tutaj się jeszcze uczy i dokształca,planujemy pobyc tu jeszcze trochę i wrocic. Przeraza mnie jednak sytuacja na rynku pracy w Polsce,ale jestem dobrej myśli. Wiec tak postanowiłam spełniać swoje marzenia. Myśleliśmy ogólnie o kupieniu takiego gotowego domku do remontu ale nie wiem czy to się kalkuluje bardziej niż wybudowanie nowego. Od czego powinniśmy zacząć?
|
Ale przecież wieś nie musi być kompletnie zabita dechami. Moja ciocia wyprowadziła się pod kampinos, mają drewniany dom, budowali go sami. Dojeżdża do Warszawy do pracy. Nie zajmuje jej to wcale dużo więcej czasu niż gdyby mieszkała w bardziej cywilizowanym miejscu
|
|
|