Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Blokada psychiczna,problemy ze sobą samym utrudniające zajście w ciążę-DAMY RADE !
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-19, 15:22   #8
Lea_ny
Zakorzenienie

Dot.: Blokada psychiczna,problemy ze sobą samym utrudniające zajście w ciążę-DAMY RAD

Cytat:
Napisane przez emi 84 Pokaż wiadomość
Witam!

Postanowiłam otworzyć wątek dla osób które tak jak ja wewnętrznie się blokują i tym samym wpędzają siebie w okropne doły

W skrócie o mnie-od 2 lat mężatka,po 2 miesiącach od ślubu zaszłam w upragnioną ciążę niestety okazała się pozamaciczna i teraz bezskutecznie próbujemy -czyli jakieś półtora roku-dla jednych krótko dla innych długo.
Dodatkowo wspomniałam o problemach psychicznych bo w tym kierunku się leczyłam przez ponad rok.

Właśnie dziś zaczynam kolejny cykl ale obyło się dziś bez płaczu i nerwów więc jestem dobrej myśli
A byłaś u lekarza od niepłodności? Upewniłaś się, że wszystko poza blokadą psychiczną jest w porządku? Robiliście razem z mężem badania?
Bo wiele osób niepotrenowanie traci czas, myśląc, że ma blokadę psychiczną, a w rzeczywistości ma problem całkowicie fizyczny.

Ja do lekarza od niepłodności trafiłam po kilku miesiącach starań: najpierw kazał zbadać nasienie męża, potem skierował mnie na monitoring cyklu - i okazało się, że brak ciąży nie wynika z żadnej blokady psychicznej, tylko z moich problemów z płodnością