Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Blokada psychiczna,problemy ze sobą samym utrudniające zajście w ciążę-DAMY RADE !
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-19, 17:22   #12
Lea_ny
Zakorzenienie

Dot.: Blokada psychiczna,problemy ze sobą samym utrudniające zajście w ciążę-DAMY RAD

Cytat:
Napisane przez emi 84 Pokaż wiadomość
Miałam monitoring i też na podstawie bóli owulacyjnych i testów wiem,że jest a drożność to ja mam tylko jeden jajowód bo drugi mi usunęli.Cykle mam bardzo regularne i lekarze nie zalecali hormonów bo nie widzieli takiej potrzeby. Endometrium mam też bardzo dobre.
Powiem Ci tak: długo siedzę już na wątku staraczkowym i nieraz okazywało się, że dziewczyna, która miała regularne miesiączki i objawy owulacji, w rzeczywistości owulki nie miała. Dlatego tak się dopytuję, bo czasami trzeba zrobić sporo badań, żeby wiedzieć czy na pewno jest wszystko jest ok. No ale skoro mówisz, że na monitoringu lekarz potwierdził owulację, to pewnie jednak faktycznie nie w tym problem.

A Twój mąż robił badanie nasienia?

Aha, jeszcze z badań, które ty mogłabyś mieć, to czy badali Cię pod katem wrogiego śluzu? To jest taka przypadłość, że ciało kobiety wytwarza przeciwciała przeciwko nasieniu - może dotyczyć samego śluzu (łagodniejsza postać), a może też się okazać, że te przeciwciała są też w surowicy krwi.

Wiem, że Ty już byłaś w ciąży, ale czasami tak jest, że raz się uda, bo ani słabe nasienie, ani wrogi śluz nie wyklucza w 100 procentach naturalnego zapłodnienia, ale jest to bardzo trudne w takich warunkach, dlatego później może się już nie udawać.

Edytowane przez Lea_ny
Czas edycji: 2013-10-19 o 17:27
Lea_ny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując