2013-10-20, 15:55
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odpieluszkowe zapalenie mózgu
Cytat:
Napisane przez Klarissa
A jeśli następny autobus jest za godzinę a ona właśnie jedzie z chorym dzieckiem do lekarza?
|
Widzisz problem w tym, że każdy ma jakiś powód. Może inne osoby dorosłe jadące tym autobusem też są chore i jadą do lekarza? Może się śpieszą na spotkanie biznesowe? Jest mnóstwo powodów, to że ktoś ma dziecko nie znaczy, że z automatu nabywa jakiś specjalnych przywilejów z tego tytułu.
Jak miałam nogę w gipsie i musiałam gdzieś być na czas to prosiłam znajomych o podwiezienie, albo zamawiałam taksówkę. I taka matka jak ma jedyna autobus, a wie że są godziny szczytu czy akurat pada też może zamówić taksówkę, albo umówić się z kimś, że ją z dzieckiem do lekarza zawiezie.
Owszem matce z wózkiem zawsze pomogę, ustąpię miejsca jak mogę, ale np jak sama się śpieszę, to nie puszczę w kolejce ani nie przepuszczę u lekarza jak akurat sama jestem chora bo też się źle czuję- nie dlatego, że jestem wredna, ale dlatego, że każdy ma takie same prawa i posiadanie dziecka bądź nie niczego tu nie zmienia.
---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------
Cytat:
Napisane przez dudipopka
a utrzymujesz z nimi kontakt poza fb?a jeśli nie to dlaczego??
bo wiesz może ona /one są takie same tylko dodatkowo wklejają zdjęcia 
bo np jak ja gadam z laską i np pytam sie co u ciebie i ona mi zaczyna nawijać ze dzieko jej to czy tamto to wtedy ja mówie no dobra ale ja sie pytam co u ciebie a nie u twojego dziecka i wtedy gadamy już normalnie 
|
Na ile się da, na tyle utrzymuję (choć ciężko jest bo ona cały czas mówi, że nie może bo dziecko) i nawet jak się pytam "co u Ciebie?" to ta mi wypala, że teraz jest matką i nie ma jej jest ona i dziecko. I co z takim fantem zrobić?
|
|
|