Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Atrederm
Wątek: Atrederm
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-10-20, 17:01   #3550
villete
Zakorzenienie

Dot.: Atrederm

Cytat:
Napisane przez tambourinist Pokaż wiadomość
ten obrazek sugeruje przemoc wobec kobiet, która jest nie mniej ważna od przemocy wobec zwierząt. odrzuca od tej sprawy, zamiast do niej przyciągać.
zobacz zdjęcie w powiększeniu, mocną nadinterpretacją jest mowa o przemocy wobec kobiet, skoro kampania cała wyszła z założenia "okaleczania" części twarzy, na które nakłada się kosmetyk aby naśladować zdjęcia okaleczanych podczas wiwisekcji zwierząt. Jest to oczywiście make up + photoshop, cała akcja ma wymiar szoku, niemniej według mnie wciąż zasadnego. Nie wiem czemu doszukujesz się tu kontekstu przemocy wobec kobiet i to w dodatku negatywnego, wszak kampanie skierowane na przeciwdziałanie przemocy wobec kobiet również nawiązują najczęściej do ukazania ofiary (jak np. http://niebieskalinia.info/index.php...biet-w-indiach ). Jestem feministką jak i weganką - temat wiwisekcji jak i przemocy wobec kobiet jest mi na równi bliski, więc czuję się trochę źle potraktowana gdy ktoś nadinterpretuje moje poglądy. To trochę tak jak wielkie halo związane z zafoliowanymi zwłokami prosięcia w makro - wielki szok ze mięso jest ze zwierząt, ludzie są zszokowani bo podano im coś w mało estetycznej formie.

Niemniej zaraz zostaniemy pogonione przez adminów za off top, więc jeśli chcesz temat drążyć, to zapraszam do tematu podlinkowanego w moim podpisie, ew. na pw, bo no za nic powiązania mojego avatara z retinoidami nie znajdę (chyba, że powiem, że będę tak wyglądać jak sobie oko kiedyś nimi zatrę )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg svobodazvirat-4-gr.jpg (22,1 KB, 54 załadowań)

wymiana
villete jest offline Zgłoś do moderatora