Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 cz.4
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-10-20, 21:56   #2593
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

A ja witam sie po masakryczniej niedzieli...pierwsze teściowa mnie tak wkurzyła tym co robi z małą że myślałam, że wyjdę z siebie i stanę obok. Nie pomaga zwracanie jej uwagi przez tż.
tez dzisiaj przezylam spotkanie z tesciowa nie wiem dlaczego, ale zawsze u niej Nela dostaje czkawkę i non stop ta sama gadka "ojej okropna czkawa" "zaraz cie mamusia uratuje" "no dajcie jej cos, może herbatke" "a może cycus ci pomoze co?" "no meczy się dzieciatko" i tak w kolko...a czkawka jak na zlosc trwa cala wieczność zaciskam zeby, mowie, ze ona lubi mieć czkawkę, ze jej to wcale nie przeszkadza, ze herbatki nie podaje bo ulewa... ale babcia i tak wie lepiej i smoczek chciała moczyc w swojej harbacie albo W CUKIERNICZCE. wyszłam z siebie i stalam obok, ale wdech wydech tz gleboko patrzyl mi w oczy i panowal nad sytuacja, ale ilez razy można znosic to samo.
i dlaczego zabraliśmy ja na basen jak ma katar...
Nela po basenie baaardzo zmeczona, zawsze spi. babcia nie mogla tego zrozumieć i chciała nosic, chwalić się sąsiadkom itd. w końcu zasnela, ale oczywiście jedna z sąsiadek już była umowiona, ze "niby niespodziwanie" wpadnie. pies narobil halasu i po spaniu ale to my usyszelismy, ze nie może jej budzic i musimy siedzieć i czekac az się obudzi, bo ja znerwicujemy

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
A później Tż który nagle bohatersko sie obudził, że to też jego dziecko i mimo, że płacze histerycznie i widać, że bolą dziąsełka bo tak pieprz..ona 3 jej wychodzi nie pozowli podać jej leków przeciwbólowych ( nurofenu w syropie ) bo co "będziesz ją faszerować przez 3 miesiące jak będą jej tyle czasu zęby wychodzić". No myślałam, że go zabiję. Pojechałam do apteki bo jakiś żel. Babka dała mi calgel czy jakoś tak ale powiedziała, że sądzi, że nie pomoże bo większość tych żeli nie daje rady i podać najlepiej ibuprofen albo paracetamol. Pytałam o viburcol i powedziała że to ostateczność.
Nie wiem czy pomogło ale zasnęła zobaczymy jak będzie w nocy. Na banka to zęby bo są chwile, że się śmieje, a są że wrzeszczy wiec to jest taki "falowy" ból.
biedna Laurunia a maz ma pewność, ze te zabki będą wychodzily 3 miesiące? jeśli Twoja matczyna intuicja mowi Ci, ze jej pomożesz to podaj jak tatuś jest w pracy
diabli jest offline Zgłoś do moderatora