Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r. cz.XI
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-10-20, 22:28   #47
ryba91
Zakorzenienie

Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.

Ze starego wątku

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
śliczny pokoik

ja nigdy nie byłam jakas super poukładana i super pedantyczna. A teraz to już w ogóle, zatyrałabym się i zgorzkniałą gdybym miała wiecznie latać i sprzatać wszystko. Ma nie być kurzu i brudu, a porozwalane zabawki czy stos ubrań do prasowania to dla mnie nie bałagan

a bo tylko w polsce wymyslają coś takiego jak dieta karmiącej :/ rozumiem ze fast foody nie są wskazane i inne niezdrowe jedzenie, ale przecież ludziom niekarmiącym też sie takiej diety nie zaleca

ale słodziak

torba super też lubie takie rpzez ramie, bo te z ramienia się zsuwają

rybko, nie będe Cię namawiać, zrobisz po swojemu ale ja jestem za tym, żeby próbować jeśc wszystko, może pojedyńczo żeby w razie czegoś wybadać bez problemu co mogło sprawić problemy ale to wykluczanie cytrusów, czekolady, kapusty to dla mnie bezsensu. Wiadomo że zjedzenia kilograma na raz to przesada ale jeden owoc albo 3 łyżki kapustki do obiadu czemu nie.
Sama widzisz że wszystkie dziewczyny mieszkające za granica zaleceń do żadnej diety nie mają, bo to tylko w pl takie cuda
macie racje, nie bede sie głodzic czy wymyślac.. wczoraj jadłam pierś smażoną na oliwie, wiec w końcu coś niegotowanego (bo w szpitalu nawet mielone mi gotowali ) i jakoś powoli, powoli dojdę do normalnego jedzenia. ;d

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Trele ale nie peklas? To sa tylko szwy z naciec?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Ja sie strasznie boje lewatywy. Tzn nie wiem czy ja wogole bede miala , ale jakos tak na zapas

Ale da sie spokojnie do lazienki dobiec?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Da sie dobiec ja spokojnie doszłam do wc :P

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
A czy lewatywa boli?
nie boli :P ale też miałam stresa:P
Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do doświadczonych mamuś. Moje dziecko jak już przyśnie to kilkanaście razy podczas 2-3 godzin spania ma jakiś taki tik nerwowy że nagle się zrywa (tak jakby go coś przestraszyło) pytałam o to położnej i stwierdziła że każde dziecko tak ma... Czy zauważyłyście coś takiego u swoich dzieci ?
Mój też tak ma, widziałam ze dziewczyny odpisały :P

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Hejo moja kruszyna ma dzisiaj tydzień i możemy się pochwalić że w nocy odpadł nam kikucik pępowinowy

Domii a położna nic Ci nie mówiła żebyś wybudzała Jaśka jak tak długo śpi??? Bo mnie mówią że jak 4 godziny miną od jedzenia i śpi, to wybudzić i nakarmić

CO do karmienia i jedzenia- mnie mówili żeby narazie nie jeść cytrusów, nie jeść za dużo nabiału na raz, ale np smażone można, no i nie jeść potraw wzdymających.
Powiem Wam że póki co niczego mi nie brakuje w jedzeniu po porodzie ale mam taką wielką ochotę na czekoladę albo jakiegoś batonika, ale boje się jeszcze żeby małej nie zaszkodziło
za pępek! Ja też zjadłabym czekolade..
a czekolady w ogóle nie można czy ciemnej? ;>

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
O, super! Widziałam, że ma fajną cenę w sklepach, opinie różne- no, ale opinie anonimowe w necie, to raczej mało ważne dla mnie Skoro mówisz, ze masz, działa i na różnych sokach- to będę brała pod uwagę.

Tak ogólnie, to Wujostwo mego Męża, postanowiło sobie odbić w 35 rocznicę ślubu wesele- no bo "w tamtych czasach" to mieli skromne. Składali od jakiegoś czasu [plotka głosi, że na pomysł wpadli na 25 lecie slubu i od tego czasu gorsz do grosza ], zaprosili prawie 100 osób, dwa dni w hotelu, przyjęcie w restauracji [ z salą do tańców] Wcześniej uroczysta Msza, a po Mszy odnowią przysięgę. Fajnie tak Ani my, ani szwagierka nie jedziemy, więc z nią i jej TŻ zrzucamy się w czwórkę na prezent. Prawie cała rodzina się zrzuca na bon do biura podróży [ chyba na 10tys. zł, wybrać się będą mogli w podróż życia, albo kilka mniejszych podróży], z mniejszych rzeczy to wiem, że dostaną wypasiony zestaw barmański [kilka alkoholi, szejker, różne kieliszki, syropy barmańskie].
Jak to wujek stwierdził "Na starość im przyjdzie pić egzotyczne napoje, a po nich na kaca soczek"
Super sprawa! Pomyśle o tym za xx lat

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Wiecie co powinni wymyślić coś takiego jak licznik na cycka, bo kurcze nigdy nie wiadomo ile to maleństwo zjadło z cyca, a ja się matrwie że ona nie dojada i głodna jest, ale z drugiej strony jeżeli śpi sobie 3 nawet 4 godzinki to chyba głodna nie jest
kupska wali równo w pampersy
Głupie takie myśli że głodze swoje dzieciątko
Zgadzam sie, mi też jest potrzebny!