Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - ''Przeciwko kobiecemu poczuciu wlasnej wartosci''
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-20, 22:32   #8
Gregorius_
BAN stały

Dot.: ''Przeciwko kobiecemu poczuciu wlasnej wartosci''

Tymi TŻ'ami to się tak nie podpierajcie (chyba, że jesteście łatwowierne / naiwne)

Każdy TŻ powiedziałby to samo, niezależnie od tego co tam sobie pod kopułą pomyśli Na tej samej zasadzie (czyli dla świętego spokoju :P) , mówią często to co kobieta chce usłyszeć, czyli, że np. wygląda świetnie w danej sukience itd.

Co do PWW to w pewnym szczególnym przypadku mógłbym się zgodzić. Jeśli to poczucie własnej wartości oznacza noszenie głowy w chmurach i ostentacyjny komunikat do otoczenia pt. "ahh jakaż jestem zaj.ebista" to przy takiej konfiguracji mógłbym być może stwierdzić, że faktycznie, wole już kobietę bez poczucia własnej wartości, jakby wierząc w to, że być może sam bym w niej to poczucie własnej wartości zbudował (np. starając się wspierać ją w jej kompleksach).

Dlaczego ? Bo chyba mimo wszystko łatwiej jest wspólnie zbudować PWW, niż sprowadzać "królewnę", mającą rozbuchane ego (często kompletnie bezzasadnie) do parteru. Poza tym, to często od wieku zależy. Jakaś 18-19 latka może być zakompleksiona, bez poczucia wartości, ale np. w wieku 23-24 lat przejdzie jakąś metamorfozę i stanie się "normalną" kobietą.

Tak więc, może i jakaś cząstka prawdy w tym jest.

Poza tym, jest wielu facetów, którzy lubią takie szare myszki, z kompleksami bo często kojarzą im się z ... niewinnymi dziewczynkami, którymi się można zaopiekować, które może przy facecie rozkwitną (ahh ta wiara we własną siłę sprawczą ).

Ogólnie bym powiedział (nie czytałem artykułu), że to w sumie dość śliski temat. Ja ogólnie nie przepadam za ludźmi, którzy mają nieuzasadniono wysokie PWW - i tu już właściwie nie chodzi o kobiety. Jak ktoś jest dobry, no to jest dobry, ale PWW bardzo łatwo można odebrać jako zadzieranie nosa, no i całkiem często zresztą tak jest...

Już nie wspominam o tym, że w dzisiejszym świecie modne jest mówić "znam swoją wartość" itd. Dla mnie bardzo często mówią to osoby, których wartość akurat jest mizerna Ktoś to ma tą "wartość", nie musi o tym mówić. Ta "wartość" sama od niego promieniuje, bez mówienia

Edytowane przez Gregorius_
Czas edycji: 2013-10-20 o 22:39
Gregorius_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując