Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Egzotyczna podróż poślubna - gdzie?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-10-21, 10:39   #48
atsenka
Zadomowienie

Dot.: Egzotyczna podróż poślubna - gdzie?

Cytat:
Napisane przez CoffeeMonster Pokaż wiadomość
W Boliwi nie byłam, więc nie poradzę
Co do Peru to bardzo fajnie zaplanowałas, nie radzę dużo czasu poświęcić Limie, raczej starówkę plus warto zobaczyć Muzeum. Za to Cusco PIĘKNE! Jeden dzień mało - ja spędziłam prawie tydzień :P, Machu Picchu oczywiście - tu wystarczy jeden dzień, warto Arequipe i kanion jak mówisz, od siebie dorzucam lagune w Ica (to 1 dzień maks - można spróbować "snowbordu" na wydmach ), Cajamarca warto obejrzenia, jesli chcecie zachaczyć o plaże to MANCORA super miejscówka. Co do jugli bym się poważnie zastanowiła....nie jest to zbyt bezpieczne niesetety, a warunki dośc niewygodne...no ale zostawiam to WAM. Całe Peru można zjechać bez problemu bardzo szybko i wygodnie, polecam wybierać ze względów bezpieczeństwa droższe busy (polecam Cruz del Sur - ja z nimi jeździłam cały czas) i trasy nocne. Wyśpisz się, zjesz, obejrzysz 2 filmy i nie tracisz czasu w dzień.
Acha w Cusco nie dajcie się absolutnie namówić na wycieczkę rowerową przez Andy!!! Jeśli po drodze zobaczycie tych biednych ludzi, to będziesz wiedzieć czemu Jak masz jakieś pytania to pytaj, albo pisz na priv
Dzięki za rady, napewno z nich skorzystam Slyszalam o tej plazy w Mancora ale chyba nam czasu nie starczy. Mozemy jechac na 2,5 tyg max.
W Limie bede tylko raczej przejazdem. Nie lubimy ogladac miast, wolimy przyrode to co stworzyla natura: gory, jeziora, piekne krajobrazy.

A na Mauritius tez sie kiedys wybiore. Moja znajoma zwiedzila pol swiata i sie Mauritiusem zachwycala, widzialam tez zdjecia. Przepiekne! Tyle ze jej maz jest milionerem i jak jada na wakacje to w najpiekniejsze miejsca i 5 gwiazdkowe hotele. Bardzo tez zachwalala Meksyk, Miami i Vietnam.

Instagram
http://instagram.com/through_the_world_
atsenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując