Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jaką mam cerę?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-10-21, 13:05   #5
Agnieszka987
Zakorzenienie

Dot.: Jaką mam cerę?

Cytat:
Napisane przez masterpiece Pokaż wiadomość
No właśnie-woda. Jakiś czas temu z miasta przeniosłam się na wieś i tutejsza woda niespecjalnie mi służy. Od kiedy tu mieszkam ta kaszka na czole się utrzymuje. Miałam podobną jako nastolatka i maść od dermatologa pomogła, teraz ona nie działa, mimo że lekarka powiedziała,że powinno ładnie zejść
Co do kremu- od dłuższego czasu używam Iwostinu z mocznikiem i jest odrobinę lepiej.
Toniku dobrego jeszcze nie znalazłam, przetestowałam wiele i jeszcze nic mnie nie zachwyciło, może za wiele od niego wymagam :p
Biodermy spróbuje, a peelingi enzymatyczne chyba nie są dla mnie. Próbowałam i efekty słabe, po mechanicznych mam buzię lepiej oczyszczoną, gładszą i jakby wyrównaną w kolorycie, enzymatyczne nie robią mi nic. Przejrzałam wątek o powstawaniu zmian trądzikowych, tam dziewczyny polecały peelingi tak więc będę testować.
Mam zamiar spróbować jeszcze żelu i toniku z fitomedu, bo widzę, że mają dobre opinie

Tak szczerze mówiąc, to ta "kaszka" nie jest jakaś straszna. To kilka malutkich krostek, nie ropne. Na nagiej skórze są prawie niewidoczne, gorzej pod makijażem, uwydatniają się :/ Bardziej męczą mnie wągry. Chciałabym móc nie korzystać z podkładu czy bb w ogole, bo kaszka ma się lepiej bez nich, ale za to te szpecące wągry. Czym je usunąć? Ja robię sobie parówkę i potem je lekko wyciskam. To pewnie nie jest dobre wyjście?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wągrów na zawsze usunąć się nie da. Możesz je minimalizować/ rozjasniać/ zmniejszać ilość kwasami Wypróbuj najniższe stęzenia w tonikach, kremach do twarzy by zobaczyć jak skora reaguje. Mi bardzo służy krem z kwasem azelainowym acne derm. Proste toniki można zrobić na mazidłach.pl. Podobno dobre są kremy z kwasami Effaclar. Chwilowo pomaga zielona glinka, ale kwasy maja szersze spektrum działania. Nieumiejetne wyciskanie może prowadzić do powstawania blizn.

JA lubię ten tonik
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,9...ra-wersja.html Gdy będziesz miałą micela to toniki są zbędne.

Zawsze możesz poprosić o inną maść, ale skoro zauważyłaś że woda moze byc przyczyna, to odstawienie jej może cos da na rzecz płynu micelarnego...
Agnieszka987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując