Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec 2014
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-10-21, 16:52   #565
Light Limara
Zadomowienie

Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość
Rozumiem Cię bo czuje to samo. Tydzień byłam na opiece nad K. Potem tydzień ja ze wzgląd na plamienia i teraz znowu tydzień, bo chora - strasznie mi głupio, ale nic na to nie poradzę. za badanie!
:
A pytali się może Ciebie w pracy do kiedy masz zamiar pracować?
Ja nie wiem jak długo będę w stanie i co mam jutro odpowiedzić. Ciężko mi się określić. W ogóle wszyscy na mnie patrzą jak na wariatkę, że chcę wrócić. Chyba faktycznie trzeba było powiedzieć na początku jak dostałam l4 papa do zobaczenia...nigdy, bo nie chcę tam wracać.

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Ja na samym początku miałam poranne a od jakiegoś 3 msc tylko wieczorne..już 4,5 msc a one dalej sąbuu..

Znam ten ból..ja dzisiaj w nocy chyba z 6 byłam,a uzupełniasz płyny podczas nocy?bo ja nie i nie wiem czy to nie jest źle..ale jakbym jeszcze piła to chyba w ogóle bym nie mogła spać..

Słodycze
Z początku miałam odrzut totalny,ale później..matko jedyna!! Zawsze byłam łasuchem,ale teraz to tylko słodkie bym jadła.
Naczytałam się o tej cukrzycy ciążowej i mam teraz jednego wielkiego stracha bo z miesiąc jadłam mnóstwo tego..co chwile coś,albo serek,albo żelki,albo owoce,albo czekoladke,albo chrupki..ehh
Teraz pozwalam sobie zjeść coś słodkiego raz dziennie np. 2 rafaello,albo batonika..i i tak mi ciężko i doły łapie bo po głowie to mi wszelkie słodkości świata chodzą..

Też mam właśnie taki sam problem. W dodatku martwie się,że nie wytrzymam tak długo,bo najchętniej to bym spała całymi dniami..Kurde,przez 1-2/3 msc nie byłam chyba tak senna i zmęczona jak teraz od 4.

P.S. Jak tam Wasze fazy żywieniowe? Ja w tamtym tyg miałam mega ochote na chrupki bekonowe i lody tiramisu a teraz zaś kawa inka i mandarynki idą w ruch
Ja już nie mam takich mocnych mdlości i wymiotów, ale wieczorami mnie naciąga. Najgorzej jest jednak jak umyję zęby. Muszę od razu iśc się położyć.
Jeśli chodzi o uzupełnianie płynów to ja po każdym siknięciu w nocy wypijam chociaż kilka łyków wody. Nauczyłam się, bo jak nie mam czym sikać to mam parcie na mocz co boli.
Jeśli chodzi o żywienie to mam wstręt do slodyczy.
A dziś cały dzień jakiś wstręt do jedzenia. Nie żeby mi było niedobrze, ale nie chcę jeść. Jakiś taki apatyczny ten dzień...
Zachcianek nie miałam jeszcze żadnych

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Ale wiecie, w aptekach są leki na prawie wszystko, ale na głupie ciążowe mdłości nic co działa Nie są to przypadłości tak rzadkie, że nikt nie mógłby się domyśleć, że jest taka potrzeba... Nie mogę tego pojąć...
Vampirka jeszczcze Ci źle? Próbowałas migdałów? Jak czułam mdłości to je migdałami zagryzałam.
Ostatnio oglądałam film, w którym jakaś ciężarna miała lizaki zawierające jakieś składniki przeciwko mdłościom w ciąży m. in. imbir był w składzie - tylko to zapamiętałam. Ciekawa jestem czy to tylko na potrzeby filmu czy faktycznie w usa takie gadżety