Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Kontakty międzyludzkie
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-10-21, 18:28   #3
Jawa_82
Raczkowanie

Dot.: Kontakty międzyludzkie

Przestań rozpamiętywać przeszłość. Poleciało w eter i tyle. Czasu nie cofniesz, zawsze możesz zmienić zdanie lub coś poprawić. Mów to co myślisz.

Nikt nie jest ideałem. Każdemu zdarzają się wpadki. Twój problem jest problemem wielu ludzi na świecie. Z tego powodu niektórzy odwiedzają psychologów. Jak chcesz, Ty też możesz pójść do psychologa, jest to normalna rzecz, jak wizyta u dentysty. Chory ząb - dentysta. Chora dusza - psycholog lub rozmowa z kimś bliskim.
Jest to trochę związane z samooceną, nieśmiałością itp. Jednak warto walczyć. Oczywiście nic na siłę, czasem warto niektóre tematy przemilczeć ale to nabywa się z czasem. Masz prawo do własnego zdania!!!

Cała ludzkość to jedna wielka mozaika charakterów, stylów życia, doświadczeń itp. Rób swoje. Mów swoje. Najgorzej to się porównywać do innych, bo nie ma dwóch identycznych osób, są najwyżej podobne.

Też mam taki problem ale jakoś daję radę, jeśli chodzi o wypowiadanie własnego zdania. Różnie bywa ale grunt to się nie załamywać. Najwyżej wdasz się w jakiś spór z rodziną ale nie da się zrobić tak, żeby wszyscy Cię lubili, czy zgadzali z Twoim zdaniem. Warto jednak wysłuchać zdania każdego, na kim Ci zależy.
Spróbuj porozmawiać o swoim problemie ze swoim chłopakiem, może on też ma taki? Trudne ale warto. Tyle co mogę teraz powiedzieć. Pozdrawiam!
Jawa_82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując