Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-10-22, 08:44   #4549
pilotka86
Rozeznanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5

cześć

Cytat:
Napisane przez lolita25
Już jestem
Lenka cała i zdrowa, moja szyjka długa, brzuch też właściwie miękki no i przez 5 tyg przytyłam 2 kg
W tym tyg muszę zrobić krzywą cukrową, toxo, morfologie i mocz
Może w czwartek się wybiorę.
Oczywiście byłam w pracy i nie wyszłam bez niczego, odebrałam wanienkę i fotelik, stojak wymienią więc odbiorę po niedzieli, kupiłam też czapeczkę ciepłą, cieniutką smerfetkę pod tą ciepłą czape i szare spodenki, do różowych bodziaków i różowych skarpetek będą idealne
za udaną wizytę i za zakupy!

Cytat:
Napisane przez Akkma
My nadal z tztem nie mozemy dojsc do porozumienia co do imienia
ja dalej nie wiem jak dam na imię dziecku Mam dwa typy, ale jakoś nie jestem przekonana, nawet o tym nie myślę, jak tak dalej pójdzie to dziecko będzie bezimienne Pociesza mnie tylko, że do pół roku można zmienić.

Cytat:
Napisane przez mezaga
Witam się wieczorową porą. Cały dzień się wynudziłam a o 18 byłam na usg. No i z chłopaka zrobiła się dziewczynka. i drugie też podobno (lekarz twierdzi, że na 90%) dziewczynka Także na dzień dzisiejszy mamy dwie pannice. Wszystko w porządku z nimi tylko małe są Mają niewiele ponad kilogram każda
Kolejne usg za dwa tygodnie, żeby sprawdzić czy rosną. Bella ile miały Twoje małe w tym czasie?
za wizytę! ale niespodzianka!
Z tą wagą/pomiarami to mój stary gin sprawdzał mi zawsze na takim wykresie na usg gdzie się mieści, chyba te centyle.
Cytat:
Napisane przez gosia261282
Dziewczyny a kupujecie na po porodzie bezzapachowe antyperspiranty? Ja zaczęłam się rozglądać już,bo przy Eryku miałam problem,żeby na nie trafić.
Ja od lat używam kulki z Vichy, "bezzapachowej" na zmianę z zapachową. Ale to tylko na wyjścia w domu nigdy nie używam antyperspirantu, bo nie mam potrzeby.

Cytat:
Napisane przez Akkma
Hmm.. chyba ten jeden liść to jednak było za mało. Jutro kupię całą główkę i obłożę się aż po szyję! (A resztę wykorzystam do gołąbków )

Z tym, że ten mój opuchnięty cycek to raczej nie jest żaden 'mleczny' problem. Przed ciążą miałam tak już 2 razy i tak po 3 dniach na ibupromie przechodziło. Wydaje mi się, że po prostu go przewiałam
Akkma a to na pewno opuchnięta pierś a nie węzeł chłonny? Pytam, bo moja mama tak nieraz miała i faktycznie wygląda to jakby pierś puchła, ale przyczyną jest węzeł chłonny (robi się też taki guz), właśnie przez to przewianie, ale jeżeli to przez węzły to pilnuj tego, mama jako nastolatka przewiała węzły i do dziś odczuwa skutki

Cytat:
Napisane przez perfuzja
Od rana leci ze mnie galaretowaty sluz. Duuzo. Trochę jak płodny, ale duzo gęstszy, mleczny. Nigdy tak jeszcze nie miałam w ciazy To nie czop, prawda? Bo na czop jest zdecydowanie za wczesnie
też taki mam często, gęsty mleczny ale nie galerowaty w dodatku od dawna tam wszystko strasznie napuchnięte i wrażliwe
Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu
Co za noc... Miałam szpitalną przygodę Polazłam wieczorem do mojego gina po zwolnienie. A on się lubuje w USG i robi na każdej wizycie, więc hop siup na łóżeczko i "sprawdzimy jak dzieciątko". Dodatkowo po doświadczeniach Iwantyou powiedziałam mu, że chyba mam w brzuchu okropnego lenia, bo mało się rusza. On sprawdza, sprawdz, słucha serducha i... coś mu się nie spodobało. No kurde, myślałam, że mu na zawał zejdę, gdy usłyszałam, że mam jechać zaraz na KTG Izba przyjęć pełna, czekania na kilka godzin, na szczęście miła pani położna najpierw posłuchała tętna detektorem. Zapis wyszedł dobrze, ten skok tętna u gina był chwilowy. Także pierwsze KTG zaliczone
faktycznie niezłą miałaś noc! współczuję nerwów, ale dobrze że wszystko jest ok

Cytat:
Napisane przez kukurydzianaaa
A są tam w nim jakieś grudki? (Jeżeli ich nie widzisz, to -kolokwialnie pisząc- wsadź sobie palucha w ich poszukiwaniu )
haha też tak zawsze robiłam zabawa w gina ale ostatnio jakoś się boję:P

Byłam wczoraj oglądać ten przewijak i mam mieszane uczucia. Taka byłam na niego napalona a teraz sama nie wiem gdy dokładnie go obejrzałam. Otóż nie przewidziałam, że będzie za wysoki dla mnie do kąpania . Uświadomiła mnie sprzedawczyni, dobrze że chociaż uczciwa. Tzn wysoki dla mnie, mam "aż"161cm. Sięga mi mniej trochę wyżej biodra. Gdybym miała 10 cm więcej... Jest idealny jako przewijak czy półka ale w momencie położenia na nim wyższej wanienki już będę musiała albo stawać na palcach albo wkładać szpilki. Dla mojego męża będzie dobry, bo ma 180cm. Miałam kiedyś taki przenośny podest w domu, jeszcze go poszukam i się zastanowię. Przewijak jest naprawdę super, bo duży, na kółkach, z zabezpieczeniami i półkami do tego biały.
Sprzedawczyni namawiała mnie na stelaż z wanienką za 100zł, ale za taką cenę to ja znajdę tańszy używany, zresztą ta jej wanienka była jakaś dziwna tzn szeroka ale krótka.
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora