2013-10-22, 10:30
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Hej 
u nas nocka standardowa kilka pobudek...czy ten mój czort prześpi kiedyś całą noc? Śmieję się z tżtem, że prześpi jedną noc całą a na drugi wieczór przyjdzie i powie "mamo, tato ja idę z koleżankami na dyskotekę" i apiat nocki nieprzespane będą 
Cytat:
Napisane przez aga_ton
odnosnie tej wyliczanki to ja znam taki początek: tu tu tu sroczka kaszkę warzyła, na kamyczku studziła itd.
|
ja słyszałam jeszcze końcówkę "... swoje dzieci karmiła" 
Cytat:
Napisane przez maggie123
Tamlin, na lubelszczyźnie też nie ma priorixu w hurtowniach. ja czekam. niby już 2 mce po planowanym terminie szczepienia już. ostatnio sie zastanawiałam kiedy do mnie bedą dzwonić czy pismo wysyłać?..
no a teraz chcę na pneumo zaszczepić. tylko ciekawe, czy bez tej odry itp. które są planowo będą mi chcieli Zu zaszczepić. dziś się do przychodni nie dodzwonilam
|
Mamy taką samą sytuację i nie wiem jak to zrobić czy wszystko przekłądać czy pneumo szczepić
A w ogóle to moja teściówka pielęgniarka od szczepień i ona mówiła, że kilka razy dostałą priorix do szczepienia z sanepidu zamiast mmr, co prawda ostatnio dawali cały czas mmr ale ma zadzwonić i się zapytać czy mają ten priorix za darmo 
Cytat:
Napisane przez angel166
W kfc na kasie. Nie ma sie czym chwalic ale szukalan czegokolwiek na normalną umowę. Tu na mc jest tylko zlecenie i pozniej juz normalna umowa. Można sie dogadac,ze na początek mniejszy etat i pozniej zwiekszyc. Chce przez ten mc 1/2 etatu,żeby mala sie przyzwyczaila,a później zwiększyć i rozmawialam wczoraj z menadzerem to nie ma problemu. Tylko książeczkę sanepidowska muszę wyrobic. Nie jest to praca marzeń ale tylko to narazie udalo mi sie zalatwic i to po znajomości sobie wyobrazcie! Chrzestny Jagody we Wroc w kfc pracuje i pogadal z szefowa czy u nas nie potrzebują. Jedno kfc mamy w galerii na drugim koncu miasta,a drugie 3przystanki od mojego domu i wlasnie do tego drugiego mi zalatwil: jak sie okazalo potrzebują ludzi ale tylko z polecenia biorą i nigdzie sie nie oglaszaja
A tak pozatym dzien dobry!
Jestem nie wyspana jak nigdy Jagoda obudzila sie o 22,szalała do północy. A pozniej od 3do5 ro samo  zasnela na godzine i od 6 biega po domu wyspana jak nigdy nic,a ja ledwo na oczy widze
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
O matko serio nawet do kfc trzeba mieć znajomości żeby się dostać?
Dobra i taka praca zawsze to jakiś grosz dodatkowy ja też powoli dojrzewam do myśli o szukaniu pracy i oddaniu małej do żłobka ale to może na wiosnę no i muszę ją od cycka odstawić najpierw 
A od kiedy byś zaczynała?
Cytat:
Napisane przez angel166
udało mi sie przez organizacje pozarzadowa wbić Jagode na listę oczekujących do zlobka nie daleko męża pracy wszedł w tym mc program dla bezrobotnych mam i w pierwszej kolejności one mają szansę na żłobek w celu aktywizacji zawodowej ciekawe ile będziemy czekali na miejsce,babka mowi,ze do m
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|

Cytat:
Napisane przez ula2689
Helo
Pomieszałam wczoraj szampana z piwem i łeb mnie boli
Tak,dostałam tę ulotkę do domu razem z kwitem zapłaty ubezpieczenia,wybieram się do KRUSU złożyć wniosek.
W moim przypadku ub. em-rent. jest 83zł miesięcznie więc jest to trochę grosza  o ile dostanę tę ulgę bo m ma firmę i nie wiem czy mi się należy.
Zauważcie dziewczyny że w tej ulotce jest napisane "nie korzystanie przez drugiego rodzica z tych samych uprawnień w KRUS lub w ZUS"
Czyli w zusie też jest taka ulga 
|
No widzisz kurde a u nas cichutko sza nikt nic nie mówi. U moich rodziców KRUS rozesłał ulotki do księży, żeby na mszy ogłosili i tylko stąd się dowiedziałam 
Wczoraj dzwoniłam do kuzynki i ona też nic nie wiedziała 
Mi też 83 zł by odpadło i zamiast 375 płaciłabym 126 to kuuuurcze jaka oszczędność
A mąż tę firmę jako pozarolniczą działalność prowadzi? Czy płaci sobie ZUS? Bo szwagier ma firmę, płaci sobie ZUS a szwagierka krus płąci i jej się należy normalnie 
Weź ze sobą akty urodzenia dzieci jak będziesz jechała do krusu i numery pesel mi oryginał zabrali aktu 
Cytat:
Napisane przez angel166
W ogóle poskadalam juz chyba ze 100cv i wszędzie cisza,w kółko na necie te same ogłoszenia odswiezane o pracy, wyświetla sie ze po 200/300 osób odpowiedziało i co nikt nie ma odpowiednich kwalifikacji nawet na kasjerkę w markecie?rozmawiałam dziś w autobusie z koleżanka,co broniła teraz mgr w czerwcu i juz rok szuka pracy JAKIEJKOLWIEK! Nawet do policji zdała testy i kazali czekać...myślała,ze po obronie będzie łatwiej,a tu nie wiem co to sie dzieje... Ciekawe czy wypali z tym kfc
|
u nas jest to samo i wyobraź sobie, że ja ostatnio jeszcze przed ciążą miałam chrapkę na fajną pracę i mimo znajomości i wcześniejszej pracy na tym stanowisku jej nie dostałam bo ten kto zatrudniał wolał wsadzić swojego znajomego z doświadczeniem w całkiem innej dziedzinie 
i oby wypaliło
|
|
|