Wtajemniczenie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
dzień dobry i znowu kilka stron nadrabiania
miałam wczoraj zachciankę na mcflurry lion z polewą karmelową i mąż spełnił moje życzenie ale były pyszne
Cytat:
Napisane przez dwakolory1
Ale bym szczawiowej zjadła... Mmmm pycha.
Ja własnie wcięłam kluski lane na mleku, ale mi mało.
Mnie też niemoc ogarnęła, ale z innego powodu. Ręcę mi już opadają i odechciewa mi się przez to moje dziecko. Mój Kuba chodzi do 4 klasy. Jest dzieckiem o średnich zdolnościach. Może nawet nie problem w zdolnościach ale w tym że jest bardzo rozkojarzony. Siedzę z nim z lekcjami codzinnie po kilka godzin. Uczymy się. Robię co mogę. Wożę go na korki z matmy, z niemca i z anglika oraz na zajęcia bio- poprawiające koncentrację. I co... Dziś znów dostał 2 z pracy klasowej. Ja już nie mam siły. Odechciewa mi się wszystkiego jak on ciągle takie oceny dostaje (średnio to dostaje ciągle 3) a ja tyle pracy w to wkładam! 
|
niby mówią że z chłopcami się ciężej pracuje, uczy, że sa bardziej rozkojarzeni.Chyba coś w tym jest. Kurcze nie wiem co CI poradzić. Ale życzę dużo cierpliwości i wytrwałości
Cytat:
Napisane przez asiulka_22
WTF? sie pytam? / nawet małe spięcie mieliśmy przez to/ ja mu mówie to jak mam do brzucha mówić ? przez te kilka miesięcy?? hehe
no i zrozumieć tu chłopa:/ a wy chcecie znać płeć dziecka wcześniej ?
=====
ja chyba bym nie wytrzymała w takiej niepewności tyle czasu...
oczywiście zawsze się mówi że nieważna jest płeć byle by dzidzi było zdrowe, oczywiście zgadzam się zę zdrowi e najważniejsze.... no ale jako matka chciałabym wiedzieć....
|
my byśmy chcieli znać płeć dziecka. Tymbardziej że juz mamy synka i wiadomo będzie co dokupić. A wogóle w sklepach to często są ciuszki typowo chłopięce lub dziewczęce
Cytat:
Napisane przez Light Limara
A ja dziękuję za trzymanie kciuków 
Jestem po drugich prenatalnych na których odnalazła się zaginiona kość nosowa  wiedziałam, że tam jest. Przepływy żylne też ok. I w ogóle na usg wszystko idealne.
Pobrali mi też dodatkowo krew na badania genetyczne. 2tygodnie mam czekać na wyniki. Fajnie, że jak będą ok to poślą je emailem. Tak więc czekam na maila
W ogóle to na badania zawiozła mnie mama. W aucie mimo chodem rzuciłam czy chce ze mną wejść, zobaczyć. Nie odpowiedziała nic. W poczekalni była kolejka więc jej mówię, że jak się nudzi to obok są sklepy, żeby poszła pochodzić. Odburknęła, że jej się nie chce, posiedzi. Ale jak mnie lekarz wywołał, to wstala na równe nogi i wbiła mi się do gabinetu, bo tez chciała zobaczyć  Za jej czasow takich gadżetów nie było. A jaka zadowolna wyszła, że wnuka widziała na usg. Normalnie dumna szła, broda do góry 
|
super wieści
Cytat:
Napisane przez h0pe
Moj maz mi zwiekszyl transfer wiec jak tylko urzadzenia figlow nie beda platac to bede znow z Wami na bierzaco.
Dzisiaj sie rozryczalam, jak widze jak moj maz mnie kocha i ze za mna coraz bardziej teskni... A jak jeszcze mi powiedzial, ze dzis tak sobie myslal, ze wszystkie pieniadze by oddal i nawet swoje auto (ukochane wychuchane) zeby tylko bylo dobrze i zebym juz wyszla, to sie rozplakalam...  naprawde co se dzieje z mezczyznami ze jak kobita wyladuje w szpitalu to normalnie bramy ich serc stoja otworem i sa tacy kochani...
Zycie ma sens...
dziekuje ci za mile slowa;* co do tego leczenia to jestem sceptycznie nastawiona, tu chyba najwiecej zalezy od szczescia, ktoregi mi ostatnio brak. Dzisiaj leze jak kloda i duzo delikatniej sie poruszam... Oby to cos dalo. Ale dziekuje za kazde wsparcie;*
.
|
dziena jesteś a mąż super, fajnie, ze taki opiekuńczy i kochający 
Cytat:
Napisane przez VwVampirka
Wróciłam od gina...
ponadrabiam i odpowiem Wam na raty, ale najpierw co u mnie:
dzidzia ma 5 cm, widać już wszystkie palce, uszy, macha rączkami, przykłada je do buzi, a nogami to tak śmiesznie, jakby żabką pływało... no i te nóżki i rączki to już długie ma... tak fajnie 
i dałam ciała u gina 
napiszę na biało, by tego światło dzienne nie widziało:
gin do mnie, że zrobi mi usg przez brzuszek, a ja ż ok. Odwrócił się do łóżka, a ja myk wyskoczyłam z majtek i na łóżko On do mnie, że po co się rozbierałam, przecież mówił, że przez brzuszek będzie... no i zrobił normalnie 
to ten totalny zanik koncentracji o którym wcześniej pisałam... mam nadzieję że mi przejdzie, bo jak widać robi się... hmmm...
.
|
i kolejne super wieści
nadrabiam dalej