2013-10-23, 08:09
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
Napisane przez Pallas Ril
A jak w ogóle z depilacją w ciąży? Bo z tego co wiem jako takich przeciwskazań nie ma, ale ponoć o wiele bardziej boli i są większe skłonności do robienia się jakiś mikro ranek z pękających naczynek? zaobserwowalaś coś takiego u siebie?
Ja przed ciążą chodziłam na depilację laserową, niestety nie zdążylam wykonać wszystich wymaganych zabiegów, a teraz juz nie wolno  Zastanawiam się nad jakąś alternatywą. Na razie jest maszynka, ale z tego co mi koleżanka opowiadała, to od 7 miesiąca nie była już w stanie się schylić, żeby sobie nóg ogolić, a co dopiero bikini. Myślałam, żeby może zacząć chodzić na wosk? Depilatora nie lubie za bardzo, bo strasznie to dlugo trwa i mi zawsze włoski potem wrastały :/
|
Akurat skoro na ten temat wiem. Depilatora możesz używać w ciąży, ale nie bikini i brzuch, możesz chodzić na wosk ale jeśli cie bardzo nie boli i się nie spinasz, bikini bym sobie odpuscila, chociaż miałam klientki które depilowalam prawie przed porodem na ich odpowiedzialność, na już nie depiluje sobie woskiem bikini bo i tak za niedługo będę mieć większy brzuch i nie będę dawać rady wiec nie ma co cierpieć
Jeśli Ci mocno włosy wyrastają polecam co druga kąpiel peeling.
|
|
|