2013-10-23, 11:12
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
Napisane przez Castia
wizyta o 18 
tylko nie zawsze jest tak cudownie. moja mała soków nie piła, wiadomo jakiś bobo frut w ciągu dnia raz na jakiś czas wypiła, nie to że kompletnie nie piła soków ale nauczyłam ją pić wody i co....i zęby w tragicznym opłakanym stanie   - próchnica okropna - lakujemy ząbki odkąd skończyła 1 rok i 3 miesiace.
słodyczy też nie jada - bo nie lubi 
dentysta mówi ,że niby jej ząbki sa ogólnie słabe, czworka która jej wychodziła zdążyła się zepsuć zanim jej całkowicie wyszła  - ja bralam sporo żelaza będąc z nią w ciązy - pilnuje szczotkowania itp itd no i tak i tak nie uchroniłam jej ząbków od próchnicy 
|
no niestety duzo zalezy od genow, mozna naprawde bardzo mocno sie przykladac do higieny, dbac a i tak moze sie to na niewiele zdac
Cytat:
Napisane przez mona1
takich przypadków jest niestety więcej  moja szwagierka tez kopciła przez całą ciążę  Ja sama paląca jestem, ale nie wyobrażam sobie jak można truć maleństwo, nidy bym tego nie zrobiła, a nie powiem ochotę na zafajczenie mam wielką...
|
no ja tez w 1 ciazy palilam do 5 tyg, ale jak tylko zobaczylam 2 kreski na tescie to wyladowaly w smietniku Slyszalam juz nieraz, ze niby nie wolno tak nagle rzucic, dla mnie osobiscie to glupota, nie wierze, ze trucie malenstwa moze byc bardziej szkodliwe niz nagle rzucenie
Cytat:
Napisane przez koziemleko
Mnie by rodzina zjadła żywcem 
W ogóle mi narzekają jak pije piwo bezalkoholowe, bo to gazowane 
A ja gazowane pije tak raz w miesiącu więc nie uważam, że jest to jakoś szkodliwe
A z tym paleniem to szkoda dziecka. Pewnie jak się urodzi to też będzie palić. Ewentualnie wyjdzie na balkon i wróci taka śmierdząca do dziecka
Dodam jeszcze, że moja ciotka jak była w ciąży to paliła równo i widziałam również jak piła wódkę z kieliszka na weselu
|
ona juz ma 2,5 letnia coreczke, z nia w ciazy tez palila i mala sie urodzila 2200 W ogole dalej jest taka mala, mi sie wydaje, ze za pomalu rosnie Widac, nic ja to nie nauczylo Szkoda mi tych jej dzieci, ze maja taka glupia matke
Czas edycji: 2013-10-23 o 11:13
|
|
|