Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-10-24, 12:58   #83
karolson
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I

Nasza historia. Karolina + Artur = Filip

Jako ze slub mielismy zaplanowany na 09-02-13 a umowa o prace konczyla sie 31-03-2013 ( wiedzielismy ze chcemy dziecko teraz a niechcialam zmieniac pracy i znow czekac rok czy dwa na jakas normalna umowe i taka kase jaka mialam przez ostatni rok- wysokie premie) ustalilismy ze dobrze by bylo zebym byla w ciazy do konca roku 2012. ( przedluza umowe do dnia porodu, roczny wysoki macierzynski) a ze slub w lutym a niechcialam miec brzucha dalismy sobie 2 miesiace listopad i grudzien. W listopadzie testy itd nic sie niezadzialo mimo bzykanka ( podejrzewalam ze moga byc problemy bo TZ pali, je niezdtowo, stresuje sie, niby w pracy sie rusza ale o jakims sporcie mowy niema i jeszcze rodzinne jakies uwarunkowania) akurat chodzilismy na poradnie rodzinna przed slubem wymagane 3 spotkania wiec dni plodne mialam wyliczone na tip top a ze cykle regularne to padlo na 1t3.12 - moje urodziny wiec szalenstwo dwa dni przed w urodziny dwa dni po ja odrwzu mialam przeczucie ze cos jest na rzeczy. W swieta wypilam lampke wina zeby podejrzen niebylo domyslalm sie ze to ostatnia... 28.12 miala byc @ niebylo wiec test.. nic 29 znow test i jest piekna zolta kreska. postanowilam wtedy ze powiem TZowi w sylwestra wtedy jeszcze niemieszkalismy razem tak na 100%. Powiedzialam mu 30 w samochodzie jak ruszalismy u niego spod bloku ze musze ci cos powiedziec bo nieumiem miec przed toba tajemnic, ze bedziemy rodzicami zgodnie z planem TZ w szoku dlaczego odrazilu niemowilam... szal generalnie. Sylwester spedzilismy sami w ' trojke' ja przeziebiona a TZ na ketonalu z powodu bolu zeba bez alkohoku w lozku zastawieni pyszna szamka ogladajac koncert w tv popijajac picollo