2013-10-27, 18:12
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
Napisane przez mmhym
Prześcieradło wiadomo - trzeba mieć 2 na pewno 
Co do położnej, to w przychodni do której jestem zapisana, jest tylko jedna, więc to pewnie ona będzie do mnie przychodzić, tak? Czy z gminy, gdzie jestem zameldowana? Muszę zadzwonić do przychodni...
vivien39
 gratulacje 
|
Z tego co wiem możesz wybrać położną, niektóre pracują przy przychodniach a inne mają indywidualne praktyki, podpisując z nimi umowę NFZ wypłaca im wynagrodzenie.
Cytat:
Napisane przez meluzyna87
Równiez mieszkam na wsi, od niedawna ale mieszkam
a właśnie co do położnych, pytanie. Ją sie bierze z miejsca gdzie sie ma rodzić? Bo ja mieszkam na wsi, zameldowana jestem w mieście A a jeżdżę do lekarza do miejsca B i tam prawdopodobnie bede rodzić, bo mam tylko 13km do szpitala, bo do Wawy to juz mam 60km
|
Pytałam kuzynki i jej położna środowiskowa nie pracuje w szpitalu, więc to nie jest tak, że musi być to ktoś z miejsca gdzie będzie się rodzic. Porozglądaj się kto jest położną w twojej okolicy i zadzwoń do niej spytać czy będzie mogła do ciebie dojeżdżać
Cytat:
Napisane przez koziemleko
A jak ja chodzę do SR to wtedy ta babka co ją prowadzi to moja położna? Czy to trzeba jeszcze inną mieć 
|
Jeśli nie wybrałaś jej w deklaracji (podobnie jak wybiera się lekarza pierwszego kontaktu, z tego co się orientuje) to chyba nie jest to twoja położna. Ale mogę się mylić, może spytaj o zajęciach w szkole rodzenia czy jest możliwość aby to ona została twoją położną środowiskową, dopytaj o te formalności.
|
|
|