2013-10-29, 14:34
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20
Cytat:
Napisane przez Opiumalfa
mieszkam za granica, nie wiem gdzie sa takie rzeczy. Ze chrztu nie mam pamiatki z data, ani z bierzmowania. Z komunii pamietam date ale znow nie chca ode mnie daty komunii 
|
Rozumiem. Zadzwoń, powiedz jaka jest sytuacja i być może Ci podadzą
Cytat:
Napisane przez justynkie
Ja odpowiem jak to u mnie wygląda. Bardzo lubię dzieci, ale na weselu ich nie chcę, bo:
- koszty - jest duże prawdopodobieństwo że rodzice o 22 pojadą z dzieckiem do domu i już nie wrócą, a ja płacę 100% za nich
- zmęczone dziecko to marudne dziecko, nie chcę słuchać płaczu dzieci i marudzenia
- obecność dzieci sprawi, że to one będą gwiazdą wieczoru (pierwszy taniec i biegające dzieci - bo to dzieci i im wolno)
- przy dzieciach rodzice bawią się na pół gwizdka, nie wypiją, nie potańczą itd.
Jeśli nasi goście np. o 22 odstawiliby dzieci do domu żeby zostały z kimś innym, a sami wróciliby na wesele, to jestem jak najbardziej za obecnością dzieci, o ile będą pilnowane w należyty sposób.
|
Kurcze to ja chyba byłam na idealnych weselach
Na każdym weselu na jakim byłam były dzieci i ani się nie plątały pod nogami, ani nie marudziły... Wszystko jest do zorganizowania 
Oczywiście nie chcę rozpoczynać kolejnej dyskusji o tym czy dzieci powinny być na weselu, bo jak wiemy to indywidualna sprawa
|
|
|