2013-10-31, 07:51
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Cytat:
Napisane przez Moderna
pozniej jeszcze napisze o togach, bo wiekszosc marek nie okresla grubosci spiworka w togach 
---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ----------
0,5 Tog - Śpiwór wykonany jest z pojedynczej warstwy tkaniny (max. z dwoch) i bez podszewki. Nadaje sie na upalne letnie noce z temperaturze pokojowej powyżej 24 ° C.
1 Tog - Śpiwór dla dzieci wykonany jest z przynajmniej 3-wartstowej tkaniny lub z podszewka. Nie ma żadnych rękawow i nadaje się do pomieszczenia o temperaturze 18-24 ° C.
2,5 Tog - Śpiwór jest ocieplany wata, z podszewka, ale nie ma rękawow. Tpo spiworek caloroczny i dlatego stosowany jest w temperaturze otoczenia 15-21 ° C.
3.5 Tog - Śpiwór jest ocieplany wata, z podszewka i ma długie rękawy. Nadaje się na zime, w pokoju o temperaturze poniżej 15 ° C.
|
Właśnie ja mam 2 śpiworki 2,5 Tog i ubierałam w body i cienkie getry bez skarpetek, śpiworek i przykrywałam cienkim kocykiem, zawsze był bardzo cieplutki po wyjęciu i chyba troszkę za grubo jednak to było. Myślę czy zrezygnować z kocyka czy z getrów i zostawić samo body.
|
|
|