2013-10-31, 11:17
|
|
|
BAN stały
|
Dot.: Samorozwój i doskonalenie się.
Cytat:
Napisane przez Narrhien
A jako że wątek w sumie jest ciekawy, to się wypowiem.
Mówienie, że książki papierowe wydają ci się bardziej pasją, a nie sposobem rozwoju jest śmieszne. Czym się według ciebie różnią treści zawarte w książce papierowej od treści zawartej w e-booku? Niczym!
To, czy książka będzie sposobem rozwoju osobistego zależy od jej treści, a nie formy - fakt, że jest papierowa nie ma żadnego znaczenia!
Człowiek może się rozwijać na bardzo wiele sposobów - ja osobiście bardzo lubię samorozwój, robię to głównie za pomocą właśnie książki (czy to tradycyjnej, czy elektronicznej), ale też chodzę na różne szkolenia, warsztaty, zajęcia dodatkowe - bo chcę i lubię. Męczy mnie, kiedy mój umysł nie wysila się przez dłuższy czas.
Natomiast nie przemawia do mnie forma rozwoju osobistego przez Internet i na pewno z czegoś takiego bym nie skorzystała. Fora internetowe, takie jak Wizaż, traktuję jako rozrywkę, nie jako samorozwój. Z żadnej platformy samorozwoju w Internecie nie skorzystałabym, nie moja bajka, dużo bardziej wolę zajęcia praktyczne.
|
Jeżeli jest to, dla Ciebie forma reklamy to link został usunięty, żeby nikogo nie drażnił nie w tym rzecz, natomiast tu nie chodzi o wartość merytoryczną książek papierowych i że jest Ona niby mniejsza aniżeli przykładowych ebooków. Chodzi raczej o to, że dostęp do źródeł internetowych jest dużo bardziej powszechny i jego materiał nie skupia się na konkretnej małej ilość materiału zawartej w książce. Książki traktuje bardziej jako uzupełnienie jako coś co mnie odpręża.
No dobrze, a co rozumiesz pod stwierdzeniem zajęcia praktyczne? Nie zawsze jest dostęp do zajęć praktycznych na danym terenie, nie zawsze kogoś na takie zajęcia stać, też wolę taką formę zajęć, ale odpowiedź sobie czy skoro ktoś mieszka gdzieś na wiosce, ma zrezygnować ze swoich ambicji dotyczących samorozwoju? Bo przecież w takich miejscach możliwości jest o wiele mniej. Pozdrawiam
|
|
|