2013-10-31, 12:06
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Matki emigrantki, czyli jak to się robi w UK - część VI
Cytat:
Napisane przez MsLullaby
Dziewczyny, witajcie 
Wiecie moze czy jest mozliwosc zalatwienia paszportu tymczasowego dla dziecka urodzonego w UK korespondencyjnie? Czy jest koniecznosc osobistego przyjazdu? Dokladniej chodzi mi o konsul w Manchesterze.
|
co to znaczy paszportu tymczasowego?
ja jestem 6 lat w uk, moj syn urodzil sie tutaj, poszlam na poczte, wzielam wniosek o paszport, wypelnilam, wyslalam, oplate uiscilam, czekalam okolo 3 tygodnie i dla syna otrzymalam angielski paszport na 5 lat, przy okazji uzyskal on brytyjskie obywatelstwo
a z innej beczki...
mam pytanie do mam ktore juz wprowadzaly posilki stale, dlaczego nasza polska lista kolejnosci wprowadzania pokarmow stalych calkowicie rozni sie od angielskiej? tutaj banany, mango, papaje itd polecaja juz od 6 miesiaca, wlasciwie od poczatku wprowadzania pokarmow stalych, a w Polsce dopiero 10 miesiac. A klimat powiedzmy ze jest zblizony, ani tu ani tu nie ma tropikow. Owoce to tylko przyklad, ale mnostwo jest innych... Mam bardzo fajna ksiazke z przepisami dla dzieci (angielska), lece wedlug tej ksiazki. I np. polecaja podawac dzieciom po 6 miesiacu jogurt, sery, kasze cous cous, makaron (zmielic wszystko oczywiscie) a w Polsce duzo duzo pozniej. Czego wy sie sluchalyscie?
Edytowane przez amelial
Czas edycji: 2013-10-31 o 12:07
|
|
|