Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wlosy przy twarzy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-11-01, 04:50   #1
australianaa
Raczkowanie

Wlosy przy twarzy

Hej Wlosomaniaczki!! mam problem z wlosami przy twarzy, zwanymi powszechnie "grzywka" (tylko ze ja grzywki nie mam, nosze je po prostu dluzsze, powiedzmy do policzka/brody). Gdy bylam mlodsza, moje wlosy byly dosc mocno falowane, wiec od liceum traktowalam je z zamilowaniem prostownica, zdarzalo sie tez farbowanie na jakies brazy/rudosci, nie uzywalam tez w ogole suszarki (uwazalam, ze moje wlosy wygladaja po niej jak siano). Grzywki jako takiej nigdy nie mialam. Nie farbuje wlosow juz chyba z 8 lat, wiec jest dobrze kilka miesiecy temu zainteresowalam sie pielegnacja wlosow. Nie wiem jak to sie stalo, ale od jakiegos czasu moje wlosy sie zmienily I nie sa juz falowane - susze je teraz normalnie suszarka, a one sa na calej glowie prawie proste, tylko na koncach sie troche wywijaja (ale to akurat mi sie podoba, przynajmniej sie jakos ukladaja). Za to wlosy przy twarzy sa straszne - przede wszystkim bardzo rzadkie (wlasnie z tego powodu nigdy nie mialam grzywki), poza tym faluja sie tak niemilosiernie chaotycznie, ze niestety nie jestem w stanie zrezygnowac z prostownicy na pozostalych wlosow nie uzywam jej w ogole juz od kilku lat. Nabylam nawet szczotke/suszarke obrotowa w nadziei, ze pomoze mi calkowicie zrezygnowac z prostownicy, ale nic z tego - nie sa moze az tak nieladnie pofalowane jak po samej suszarce, ale mimo ze na polowie dlugosci sa proste, to druga polowa jest jednym wielkim zawijasem I nigdy w zyciu nie wyjde tak z domu. Juz nie wiem co robic nie chce ich tak meczyc (gdy sa mokre, to akurat w tym miejscu sa tak straszliwie poplatane, ze wiem, ze sama sobie robie krzywde), ale nie wyobrazam sobie odstawienia prostownicy, bo naprawde nie moge dojsc z nimi do ladu. Czy moze to miec zwiazek z porowatoscia? Moze byc inna w roznych miejscach? Czy mam wobec tego stosowac rozne typy pielegnacji? Moze ktoras z Was ma podobny problem? Z gory dzieki
australianaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując