2013-11-02, 22:26
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Elegancja na ślubie cywilnym
Cytat:
Napisane przez nieznajoma_studentka
Taki jest problem, że dali nam niejasno do zrozumienia, że jak postawimy na swoim to oni się obrażą, nie przyjdą i więcej nas do swojego domu nie wpuszczą (narzeczony tego nie chce, a moim zdaniem wśród gości potem będą plotki i wyjdzie to ogólnie nieelegancko), albo przyjdą i będą stroić fochy i nam wesele zepsują.
Powiem szczerze, że chciałabym się wypiąć na rodziców 1 i zrobić wesele na 100 osób, ale Narzeczony bardzo naciska na ogólną zgodę w rodzinie i jest bardziej skłonny nie zapraszać nikogo. Z kolei ja co najmniej wymagam rodziców, rodzeństwa i dziadków.
Rodzice nr jeden stawiają argument: "jeśli zależy wam na wspólnym szczęśliwym życiu to nie powinniście zaczynać go od kłótni, więc zróbcie jak mówimy"...
|
Mhm.. no to widać wyjścia macie dwa. Albo będziecie marionetkami na własnym ślubie uśmiechającymi się i udającymi szczęśliwe rodzinki albo postawicie na swoim i będziecie zadowoleni że żyjecie w zgodzie ze sobą i nikt wam nie dyktuje warunków. Szkoda że zabraliście się za organizację od drugiej strony zamiast najpierw pogadać z rodzicami i oszacować siły zrobienia przyjęcia i szanse to zarezerwowaliście zaliczka wpłacona termin zajęty a nagle wychodzą problemy że rodzice stają okoniem.. Wydaje mi się że groźby rodziców są mocno naciągane i mają was skłonić do zrobienia pod ich dyktando. Ale jeśli byście zrobili po swojemu to i tak by przyszli i wcale by się was nie wyrzekli bo co by inni o nich pomyśleli którzy by na ślub przyszli. Z resztą raczej nie chcieliby opuścić takiej chwili.. ale to moje zdanie jeśli nie chcecie się męczyć, trudzić i szarpać to ulegnijcie rodzicom...
Na takie osoby nie ma dobrego wyjścia i rady. Te osoby nie zmienią się, nie zrozumieją, nie zaakceptują że wy macie własny pomysł na życie który jest równie dobry co ich wyimaginowany. Teraz zaczyna się od ślubu kościelnego a skończy na wchodzeniu wam do łóżka...
Edytowane przez anannke
Czas edycji: 2013-11-02 o 22:29
|
|
|