Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - popełniłam największy błąd w życiu
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-11-03, 16:48   #5
dominique8822
Przyczajenie

Dot.: popełniłam największy błąd w życiu

Cytat:
Napisane przez Czocherovsky Pokaż wiadomość
czekaj, czekaj, czy ja dobrze rozumiem, że chcesz rzucić studia, bo nie podobają ci się ludzie na nich? A co z kierunkiem jako takim? Odpowiada ci? Jakie inne kierunki brałaś pod uwagę?
nie brałam pod uwagę wcześniej innych kierunków, teraz tylko zastanawiam się nad filologią angielską. jestem na 1 roku.
co do tych ludzi jest to problem, bo kiedy dojdzie do zorganizowania jakiegoś obozu, wyjazdów na praktyki itd to będę na nich zdana 24 na dobę, a naprawdę nie przepadamy za sobą.
kiedyś myślałam że fajnie, będę pracować w hotelu, biurze podróży, czy w spa... ale naprawdę teraz wszystko się zmieniło.
ci ludzie są dla mnie niemałym problemem, bo fajnie byłoby wyjeżdżać na obozy z fajną grupką znajomych, z którymi się dobrze czuję. a z nimi tak nie jest

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Scarlet75 Pokaż wiadomość
Właśnie, jeżeli kierunek ci się nie podoba, to warto pomyśleć o czymś innym, ale jeżeli chodzi tylko o ludzi, nie warto przez nich rezygnować z marzeń. Może warto zmienić grupę, albo w ogóle uczelnię, ale nie zmieniać kierunku? Pomyśl nad tym. Też nie mam najfajniejszych ludzi w grupie, ale kierunek jest tym, co chciałam robić i nadal chcę. Nawet by mi nie przyszła do głowy, żeby przez niefajnych ludzi zmieniać swoje życiowe plany. Poza tym próbuj wkręcić się w jakieś koła naukowe, albo organizacje poza uczelnią. Może tam znajdziesz fajnych ludzi i przestaniesz myśleć o tych, z którymi musisz spędzić te kilka wykładów i ćwiczeń w ciągu dnia.
no właśnie gdyby to było tylko kilka wykładów i ćwiczeń z nimi to nie byłoby problemu
ale przez wyjazdy będę zdana na nich dużo dłużej...

Edytowane przez dominique8822
Czas edycji: 2013-11-03 o 16:50
dominique8822 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując