INTERNET kontra MMS-y w SAMSUNGU galaxy advance
Witam.
Moja mama po namowie konsultantki znanej sieci zakupiła sobie nowy telefon w wolnej sprzedaży .
Mama radziła się pani,jaki wybrac model,aby nie używac internetu,a wysyłac i dobierać MMS-y.
Pani poradziła jej model SAMSUNG GALAXY ADVANCE mówiąc,ze one jeszcze mają starsze oprogramowanie adnroid poniżej 4.0 i w nich można wyłączyć transmisję danych ,czyli internet,a móc wysyłać MMS-y.
Okazało się,że nie można odbierać mms-ów przy wyłaczonej transmisji danych,a włączenie naraża ją na koszty.
Dodatkowo koszt wysłania MMS-to 0,19 plus koszt transmisji danych,więc mms wychodzi ją około 40 groszy .
Próbowałam już programow wyłączających internet ściąganych z sklepu,ale one nie działają.
Próbowałam zmienic. ustawienia APN,ale to też nie działa i internet dalej śmiga.
Nie chcę zbytnio grzebać w oprogramowaniu w obawie przed zepsuciem sprzętu,a pani ,która doradza jest nieosiągalna.
Czy wiecie jak można to obejść?
Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu.
Jestem jak dziki Mustang.
Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja.
|