2013-11-05, 18:44
|
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jacy sa Wasi ojcowie?
Mój ojciec? Szczerze mówiąc wolałabym, żeby mama wyznała mi, że zdradziła go i jestem owocem jakiegoś romansu, a nie płynie we mnie krew tego człowieka. Był dla nas podły, wyśmiewał, wyzywał,bił i poniżał. W domu wszyscy chodziliśmy na paluszkach i usługiwaliśmy mu. Człowiek bez zasad, uczuć, wymyślający najróżniejsze kary za najlżejsze przewinienie np. spóźnienie dwuminutowe... Pijak, kłamca i dziwkarz. Kombinator, który brzydził się uczciwą pracą i wciągał nas- dzieciaki w swoje machlojki. Nie da się opisać jakie miałam z nim piekło. Oddał mojego ukochanego psiaka do schroniska i mimo, że minęło 20 lat to wciąż mam łzy w oczach jak sobie to przypomnę... A to tylko jedna z wielu tak okrutnych historii. Dla innych- zabawny, inteligentny facet, oczytany... Bardzo kulturalny i miły. Dwie twarze rządzą Depresja, alkohol, narkotyki, ed, próba samobójcza, problemy w relacjach międzyludzkich. Ogarnęłam się dopiero parę lat temu, jak poszłam na terapię. Wciąż walczę o siebie tak naprawdę.
Tak jak rzadko się udzielam, tak tym razem musiałam napisać i wyrzucić to z siebie.
|