2013-11-11, 13:00
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ IX
Japoński mani(pedi)cure wygląda obłędnie, zwłaszcza na stopach -przede wszystkim zauważyłam, że wybiela końcówki, połysk paznokci jest naprawdę spektakularny, a pociągnięte dodatkowo warstwą np. Herome Whitener nabierają bardzo naturalnego, różowego koloru z wyeksponowaniem białej końcówki 
Pasta i puder, które bardzo łatwo wciera się w płytkę za pomocą specjalnych polerek mają bardzo naturalny skład (krzemionka z Morza Japońskiego, keratyna, pyłek pszczeli) i z powodzeniem mogą zastąpić wszelkie odżywki; w ulotce producenta doczytałam (w opisie ogólnym tego nie ma), że ten 2-gi etap, czyli wcieranie różowego proszku można powtarzać 2-3 razy w tygodniu nawet, już bez wcierania tej pasty- co należy robić 2-3 razy w miesiącu (natomiast matowienie płytki przed wykonaniem tej czynności wykonuje się tylko na odrośniętej części paznokcia), a paznokcie nabierają wówczas bardziej intensywnego odcienia różu i utrwala to efekty wcierania pasty - bardzo fajny produkt (i wydajny )
---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------
Cytat:
Napisane przez beeets
jaką masz cerę i czy jest bardziej olejowy krem czy taki biały kremowy? od dawna mam na niego ochotę (a organeo jest w DDD), ale mam obawy czy zużyję 150 ml
będę robić samoróbkę peelingu do ciała. mam mnóstwo orzechów włoskich i już wszyscy mają dość wypieków orzechowych, więc zużyję je na peeling 
|
Mój tż go używa i wchłania się bardzo dobrze (dlatego używa ), a cerę ma w kierunku suchej i widzę, że fajnie nawilża, ale bez pozostawiania filmu- ale dla Ciebie na zimę może być za lekki, bo z tego co widzę, to lubisz raczej tłustsze konsystencje
Edytowane przez 9d7b7132c96a8dd7d39f4ca1b65b4d26fef991fe_65a5443115010
Czas edycji: 2013-11-11 o 14:03
|
|
|