Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Tajlandia
Wątek: Tajlandia
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-11-11, 16:11   #1151
painka
Zadomowienie

Dot.: Tajlandia

Cytat:
Napisane przez spaghettii Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, lece w grudniu do Tajlandii, ogolniebedzie to moja 3 wizyta tam,ale pierwszy raz jade z moja 2 letnia corka. Prawdopodobnie bede leciec qatar airways i mam przesiadke w Doha, musze tam czekac 9godzin.jakbym leciala sama to by problemu nie bylo,jednak martwie sie jak to bedzie z mala,szczegolnie, ze bedzie to w nocy..macie moze jakies doswiadczenia z tym lotniskiem i liniami? przeczytalam gdzies,ze mozna podobno dostac darmowy nocleg w hotelu jesli jest ponad 8h czekania...
Jeśli masz 9h przesiadkę to zapewne kupiłaś tańszy bilet (bo zawsze są dostępne loty z którką 2-3 godzinną przesiadkę), w związku z tym nie przysługuje Ci niestety wiza i nocleg.

Na lotnisku jest tzn. "cicha strefa", jest to wydzielony pokój leżakami, jest tam przygaszone światło i jest tam cicho, ja jak zasnęłam to spałam chyba 8 godzin więc można się wyspać, oczywiście pod warunkiem że znajdziesz miejsce bo tych leżaków też nie ma jakoś strasznie dużo. Jak nie uda się znaleźć leżaka to ewentualnie można się położyć na podłodze, chociaż myślę że matce z małym dzieckiem ktoś miejsca ustąpi. Dodam tylko że jest tam bardzo bardzo zimno, więc warto mieć ze sobą jakiś mały pled i ciepłe ubrania.

Edytowane przez painka
Czas edycji: 2013-11-11 o 16:12
painka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując