Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Prezenty praktyczne czy śmieszne i wymyślne?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-11-12, 13:59   #25
afrodytek
Zadomowienie

Dot.: Prezenty praktyczne czy śmieszne i wymyślne?

Myślę, że praktyczne, są najlepsze, ale też tutaj jest duże pole do popisu. Bo jest kilka kategorii rzeczy praktycznych np
1. coś co sami sobie nie kupimy, ale sprzydałoby się
2. coś co chcemy kupić, ale nam schodzi
3. coś praktycznego, ale czego nie potrzebujemy
4.cos na co nie mamy kasy

Poza tym zawsze można kupić kosmetyki czy ubrania , jest tylko kwestia czy taki prezent sie spodoba.

Ja np chcę sobie kupić wiele rzeczy i wiele rzeczy bym chciała mieć, ale np nie mam na to pieniędzy albo wolę kupić coś innego.
Tutaj wyjawia się dziwna sytuacja i nie wiem czy tylko ja tak mam czy wiekszość.
Np.
Potrzebuję np blender, lampkę, torebkę itp I może sobie to kiedyś kupię, chociaż tak myślę... że pewnie kupię ww produkty ale oprócz torebki,ponieważ mam kilka i szkoda mi kasy na nastepną więc mogłbym komuś powiedzieć jakby się pytał, że chce taką i taką torebkę...
z drugiej strony... nie chciałabym dostać torebki, skoro wiem, że sama sobie nie kupie bo mam ich wiele i nastepna byłaby fajna.. ale po co ich az tyle
ale znowu gdyby mi ktoś ją kupił ( bez uprzedzania i pytania wczesniej co chce dostac) no to ucieszylabym się bo to w pewnym sensie niespodzianka na ktorą nie ma się wplywu.

Także ja zauwazyłam, że chyba wolę wcześniej podgadać.. tzn przy jakiejś okazji/zakupach/przeglądaniu stron internetowych zasugerować, że to i to mi sie podoba, to by mi sie sprzydało, to bym chciała, to sobie może kiedys kupię jak bede mogła.. i jeśli osoba zainteresowana bedzie chciała mnie obdarowac czyms z czego byłabym zadowolona to myslę ,że wyłapie wszystkie rzeczy albo kilka i sama wybierze coś z tych rzeczy. ( ja tak robię, slucham ludzi, i zapamietuje, co sie komus podoba, co ktos chciałby miec i to starams ie sprezentowac) Wtedy po otwarciu prezentu i zastanowieniu się nie ma takiego ucisku i wahania , że można było sobie wybrac cos innego itp
a jeśli prezent będzie całkiem inny, no to wtedy już jest wielka niespodzianka. ale nigdy nie przywiązywałam takiej uwagi do prezentów, zeby samej poruszac ten temat i mowic co chce dostac a co nie.
afrodytek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując