Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-11-12, 16:06   #1188
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki

tesknie troche za wizazem no ale nie daje rady

u nas mega mr SKOK juz mi rece opadaja. non stop beczy. tylko nosic pasuje. nie chce spac. wczoraj 2godz go usypialam i co odlozylam do wozka(bo w ciagu dnia w nim spi) to oczy jak 5zl! Dzisiaj wstal o 4 gdzie zawsze spal spokojnie do 6. Taka z niego maruda ze szok. Zastanawiam sie czy czasem to nie zabki bo bardzo sie slini i non stop trzyma w buzi raczki (o kciuku juz zapomnial)

Wdzialam, ze rozmawialyscie o wozkach. Mamy marite i myslalam ze Franek do wiosny pojezdzi. Alez skad! Ma jeszcze duzo miejsca w gondoli ale nie chce w niej lezec, ani siedziec z oparciemNIC! Ryk sie zalacza az sie zanosi wiec na spacery tylko z nosidelkiem. Problem jest taki ze Franek rosnie jak na drozdzach i za 2 msc nosidelko bedzie za male. Nie wiem czy nie wymienie na spacerowke jak zacznie tylko siedziec. Moze bardziej mu sie spodoba. Dziwne jest to ze w dzien spi w wozku a na spacer ni hu hbu w wozku nie pojedzie... Wlasnie sie zbudzil po 5 min snu Jeeezu nie daje rady

Wszystkiego najlepszego dla wszystkich solenizantow

Milego dnia mamuski i dzieciaczki!

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

dodam, ze moj syn powiedzial dzis swoje pierwsze slowo. Ja go klade na macie a ten do mnie : gowno! Myslalam ze mama najpierw powie!
fajnie że zajrzałaś, wieki Cię juz moja imienniczko nie było
Skoka współczuję, w końcu odejdzie.

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Chyba przeczytała co napisałam bo nagle poszła na dół robić obiad

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
może to jakis sposób:P

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Z ta ciaza po nowym roku to niech sie Tz w nos pocaluje. Z dwojkadzieci i Tz nie wyrobie.
Chce sie skupic na Antkui basta.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
woow szybko chce działać. Mój też ciągle gada o drugim (jemu to się w ogóle 5tka marzy - w sam razy na drużynę koszykówki chyba, ale nie ze mną ta 5tka będzie!). Ostatnio myślałam że jak Igi roczek skończy, teraz myślę, że może jak dwa 3 lata to tak jakos nieźle brzmi. Najgorzej że ja młodsza się nie robię.

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Powodzenia!!

Przeczytałam w pewnym artykule, że dzieci rwące się do siadania to te, które za często przesiadują w leżaczkach i są noszone pionowo. Absolutnie nie powinno się im pomagać podkładając poduszki itd. Dziecko gotowe do siadania usiądzie samo, więc najpierw musi wzmacniać mięśnie, szczególnie szyi i pleców. Jak sadzamy dzieci i otaczamy je poduszkami zaburzamy w ten sposób ich panowanie nad własnym ciałem i obciążamy mięśnie oraz kości.
Jak dziecko samo się podciągnie do siadu, to możemy mu na to pozwolić, jednak jak opadnie, to znaczy, że jeszcze nie czas na siedzenie.
nosze pionowo, więc pewnie coś w tym jest. ale Igi właściwie głównie na płasko leży, bo uwielbia machać nogami i rękami albo na brzuchu. a leżaczek mamy rozłożony na prawie płasko.. do trybu siedzącego nie przeszliśmy bo wg mnie Igi za mały.Noszenie to u nas własciwie przenoszenie z sypialni na do dużego na matę i na odwrót. A i tak ciągnie do siedzenia. Obkładać go niczym nie obkładam. No ale raz dwa razy dziennie kilka sekund podciągnięty za rączki siedzi sobie. Pediatra mówiła żeby nie przesadzać i na siłę nie sadzać, ale na te kilka sekund nic się nie stanie.

Cytat:
Napisane przez e_rosa Pokaż wiadomość
Witam, mogę się troszkę podpiąć? raczej z nastawianiem gościa niż stałęgo bywalca z powodu braku czasu.. Jestem mamą lipcową - 9 urodził się Michaś, mój drugi syn.. Pierwszy w styczniu skończy 3 latka, myślałam że z drugim dzieckiem będę mądrzejsza a jestem chyba głupsza niż przy pierwszym

Dziewczyny mam do Was pytanie, jak wygląda dzień waszego dzieciaczka? macie jakiś stały rytm,? ja z pierwsym w tym czasie już miałam wypracony rytm, teraz jakoś nie mogę nic wyrobić... jeśli możecie napisać mniej więcej o której dzieci wstają, śpią, jedzą (i ile jeśli są karmione mm - ja karmie tylko mm) będę wdzięczna..
witamy) jak ANulka napisała dzieciaczki z 9.07 fajne są
u nas dzień wygląda mniej więej tak:
6.30-7.40 zwykle pobudka, pielęgnacja, jedzenie
do 9.30-10 zabawy na matce, pod karuzelą
od 10-11 drzemka poranna (zwykle 30-40 min, rzadko godzinę)
ok 11 jedzenie
do 12.30-13 zabawy na matce (ok. 12.30 jedzenie krótkie)
13.30-17 spacer i drzemka (czasami do 16.30)
17 jedzenie
do 19 15 zabawy na matce, czytanie itp
19 15-19 30 kąpiel która trwa ok 30 min wraz z pielęgnacją
ok 20 wieczorne karmienie
21 Dzieć śpi najczęściej

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
U mnie doopa. Antek kiepsko śpi a zawsze spał super, średnio je, Tż miał stłuczkę a matka zarysowała kolesia i ma sprawę w sądzie no a ja mam egzaminy i nie mam się kiedy uczyć (Elaine ja mam teraz gospodarcze, spółki handlowe i upadłościowe i naprawcze) więc sorry ale idę się zakopać 100 metrów pod ziemię
wooo trochę się zwaliło. Współczuję ogromu materiału. Nie rozbili wam egzaminów jakoś bardziejw czasie? Powodzenia!

Idę robić obiad, Igi się wietrzy w sypialni w wózku, bo już po 2,5h wymiękłam spaceru.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora