|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Cytat:
Napisane przez Marionette18
hej dziewczynki
tesknie troche za wizazem no ale nie daje rady
u nas mega mr SKOK juz mi rece opadaja. non stop beczy. tylko nosic pasuje. nie chce spac. wczoraj 2godz go usypialam i co odlozylam do wozka(bo w ciagu dnia w nim spi) to oczy jak 5zl! Dzisiaj wstal o 4 gdzie zawsze spal spokojnie do 6.  Taka z niego maruda ze szok. Zastanawiam sie czy czasem to nie zabki bo bardzo sie slini i non stop trzyma w buzi raczki (o kciuku juz zapomnial)
Wdzialam, ze rozmawialyscie o wozkach. Mamy marite i myslalam ze Franek do wiosny pojezdzi. Alez skad! Ma jeszcze duzo miejsca w gondoli ale nie chce w niej lezec, ani siedziec z oparciemNIC! Ryk sie zalacza az sie zanosi wiec na spacery tylko z nosidelkiem. Problem jest taki ze Franek rosnie jak na drozdzach i za 2 msc nosidelko bedzie za male. Nie wiem czy nie wymienie na spacerowke jak zacznie tylko siedziec. Moze bardziej mu sie spodoba. Dziwne jest to ze w dzien spi w wozku a na spacer ni hu hbu w wozku nie pojedzie... Wlasnie sie zbudzil po 5 min snu Jeeezu nie daje rady
Wszystkiego najlepszego dla wszystkich solenizantow
Milego dnia mamuski i dzieciaczki!
---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------
dodam, ze moj syn powiedzial dzis swoje pierwsze slowo. Ja go klade na macie a ten do mnie : gowno! Myslalam ze mama najpierw powie! 
|
fajnie że zajrzałaś, wieki Cię juz moja imienniczko nie było
Skoka współczuję, w końcu odejdzie.
Cytat:
Napisane przez Agrafka86
Chyba przeczytała co napisałam bo nagle poszła na dół robić obiad 
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
może to jakis sposób:P
Cytat:
Napisane przez czarownica1
Z ta ciaza po nowym roku to niech sie Tz w nos pocaluje. Z dwojkadzieci i Tz nie wyrobie.
Chce sie skupic na Antkui basta.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
woow szybko chce działać. Mój też ciągle gada o drugim (jemu to się w ogóle 5tka marzy - w sam razy na drużynę koszykówki chyba, ale nie ze mną ta 5tka będzie!). Ostatnio myślałam że jak Igi roczek skończy, teraz myślę, że może jak dwa 3 lata to tak jakos nieźle brzmi. Najgorzej że ja młodsza się nie robię.
Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt
Powodzenia!!
Przeczytałam w pewnym artykule, że dzieci rwące się do siadania to te, które za często przesiadują w leżaczkach i są noszone pionowo. Absolutnie nie powinno się im pomagać podkładając poduszki itd. Dziecko gotowe do siadania usiądzie samo, więc najpierw musi wzmacniać mięśnie, szczególnie szyi i pleców. Jak sadzamy dzieci i otaczamy je poduszkami zaburzamy w ten sposób ich panowanie nad własnym ciałem i obciążamy mięśnie oraz kości.
Jak dziecko samo się podciągnie do siadu, to możemy mu na to pozwolić, jednak jak opadnie, to znaczy, że jeszcze nie czas na siedzenie.
|
nosze pionowo, więc pewnie coś w tym jest. ale Igi właściwie głównie na płasko leży, bo uwielbia machać nogami i rękami albo na brzuchu. a leżaczek mamy rozłożony na prawie płasko.. do trybu siedzącego nie przeszliśmy bo wg mnie Igi za mały.Noszenie to u nas własciwie przenoszenie z sypialni na do dużego na matę i na odwrót. A i tak ciągnie do siedzenia. Obkładać go niczym nie obkładam. No ale raz dwa razy dziennie kilka sekund podciągnięty za rączki siedzi sobie. Pediatra mówiła żeby nie przesadzać i na siłę nie sadzać, ale na te kilka sekund nic się nie stanie.
Cytat:
Napisane przez e_rosa
Witam, mogę się troszkę podpiąć? raczej z nastawianiem gościa niż stałęgo bywalca z powodu braku czasu.. Jestem mamą lipcową - 9 urodził się Michaś, mój drugi syn.. Pierwszy w styczniu skończy 3 latka, myślałam że z drugim dzieckiem będę mądrzejsza a jestem chyba głupsza niż przy pierwszym
Dziewczyny mam do Was pytanie, jak wygląda dzień waszego dzieciaczka? macie jakiś stały rytm,? ja z pierwsym w tym czasie już miałam wypracony rytm, teraz jakoś nie mogę nic wyrobić... jeśli możecie napisać mniej więcej o której dzieci wstają, śpią, jedzą (i ile jeśli są karmione mm - ja karmie tylko mm) będę wdzięczna..
|
witamy ) jak ANulka napisała dzieciaczki z 9.07 fajne są
u nas dzień wygląda mniej więej tak:
6.30-7.40 zwykle pobudka, pielęgnacja, jedzenie
do 9.30-10 zabawy na matce, pod karuzelą
od 10-11 drzemka poranna (zwykle 30-40 min, rzadko godzinę)
ok 11 jedzenie
do 12.30-13 zabawy na matce (ok. 12.30 jedzenie krótkie)
13.30-17 spacer i drzemka (czasami do 16.30)
17 jedzenie
do 19 15 zabawy na matce, czytanie itp
19 15-19 30 kąpiel która trwa ok 30 min wraz z pielęgnacją
ok 20 wieczorne karmienie
21 Dzieć śpi najczęściej
Cytat:
Napisane przez Ghia
U mnie doopa. Antek kiepsko śpi a zawsze spał super, średnio je, Tż miał stłuczkę a matka zarysowała kolesia i ma sprawę w sądzie no a ja mam egzaminy i nie mam się kiedy uczyć ( Elaine ja mam teraz gospodarcze, spółki handlowe i upadłościowe i naprawcze) więc sorry ale idę się zakopać 100 metrów pod ziemię 
|
wooo trochę się zwaliło. Współczuję ogromu materiału. Nie rozbili wam egzaminów jakoś bardziejw czasie? Powodzenia!
Idę robić obiad, Igi się wietrzy w sypialni w wózku, bo już po 2,5h wymiękłam spaceru.
|