Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-11-13, 21:04   #1623
czerwony_balonik
Zadomowienie

Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Wiem, że któraś z Was tu polecała jakiś inhalator, błagam, kojarzycie sprawę? Chcę kupić, bo wolałabym obejść się bez antybiotyku..
Są inhalatory w smoczku,wygoogluj sobie,ale nie wiem co i jak dokładnie bo nie używaliśmy, wiem tylko że jest coś takiego i wydaje mi się to dobrym rozwiązaniem dla takich maluchów.

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki

Nie nadrabiam wszystkiego bo nie mam na to najmniejszych szans spamerki ale Mam do Was ogromną prośbę. Może któryś TŻ zna się na remontach i wykończeniach bo potrzebuję rady.
Jak ocieplić przeszkloną ścianę?? U Antosia w pokoju ściana która wychodzi na taras to są trzy wielkie okna od podłogi do sufitu. Chcemy je na zime jakoś zasłonić. Nie wiemy czy rolety zewnętrzne, okiennice, jakaś folia termiczna na szyby, czy może jakieś płyty które da się wiosną zdemontować?? Bo nie chcemy zabudowywać tych okien, pokój jest fajnie nasłoneczniony dzięki nim, ale przy niższej temperaturze bardzo wychładzają pokój
Spytałam tż,bo on długo pracował w branży okienno-drzwiowej,mówi że można wymienić szyby tej ścianie na bardziej izolujące od zimna np z argonem w środku,wtedy będzie cieplej.

Przepraszam że tak mało cytuję ale brak sił,dziś był wyczerpujący dzień. Pediatra kazała iść na wszelki wypadek do neurologa,bo "Gabrysia późno zaczęła podnosić główkę" oraz ma często zaciśnięte rączki w piąsteczki. Powiedziała,że lepiej żeby neurolog ją obejżał, dobrał ćwiczenia,bo nie zaszkodzą a mogą dużo wspomóc rozwój. Więc jutro idziemy, prosimy o kciuki. W temacie śpiworków ja chyba kupię taki w rozm. 110/45 bo starczy na dłużej, zdecyduję się na ten:

http://allegro.pl/spiworek-spiwor-do...679144452.html

albo na ten:

http://allegro.pl/spiworek-spiwor-do...679152073.html

Mam jeszcze dylemat czy polar czy wełna