2013-11-19, 10:47
|
|
Przyczajenie
|
Depresja a studia
Witam. Mianowicie mam problem i potrzebuję porady "osoby trzeciej".
W skrócie mówiąc, mam 3 depresję, rok temu studiowałam, ale z powodu choroby rzuciłam i zrobiłam sobie przerwę. W tym roku postanowiłam znowu zacząc, byłam pewna, że to mi pomoże trochę na nogi stanąc, lecz niestety znowu wróciłam do punktu wyjścia.
Jest to pierwszy semestr, a ja już zawalam szkołę, nie chodzę na zajęcia, jak pomyślę, ze mam tam iśc wpadam w szał, ryczę i do tego stres jakby conajmniej mieli mnie tam zbiczowac . Nie wiem skąd to się bierze, ale ja juz nie daję sobie rady. Nie chcę ich rzucac, bo podejrzewam, ze będę znów miała wyrzuty sumienia jak po poprzednim razie i znając mnie będę chciała zacząc w przyszłym roku co niestety mogłoby skończyc się tak jak teraz.
Generalnie od 18 roku życia byłam na lekach ,z przerwami do tego roku. Terapię skończyłam w marcu tego roku i od tego czasu jestem bez pomocy. Oczywiście juz szukałam pomocy, ale na wizytę muszę czekac do grudnia. Nie mam źle w tej szkole, zajęcia 3 razy w tygodniu. Mam generanie więcej wolnego niż jestem na uczelni, ale pomimo "rozmów" ze sobą na ten temat to i tak nic nie daje i psychika daje za wygraną...
Nie wiem kompletnie co mam robic, nic mnie nie motywuje, a szukałam dosłownie wszystkiego. Czytałam ksiązki o pozytywnym myśleniu, przeszukałam pół internetu "jak się zmotywowac" i nic. 
Proszę o rady...
|
|
|