2013-11-19, 12:07
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybkie pytania - szybkie odpowiedzi, ZBIORCZY
Cytat:
Napisane przez cukierkowa1
Dziewczyny a powiedzcie ile mam teraz jeść. Opowiem w skrócie.
Byłam dłuższy czas na diecie ok 1100 (i wiem, że to był ogromny błąd i dopiero oczy mi się otwarły jak dużo szperałam w necie o dietach, że ta jest drastyczna. Zresztą same wiecie o tym. Bardzo żałuje, że byłam na tej diecie) schudłam z 88 na 64 (przy wzroście 163 wiek 22) lecz w lipcu miałam kompulsy, trochę zaprzepaściłam a zaczęłam wychodzić z tej niby diety.. więc dodawałam kalorie. Jadłam dobrze, zdrowo itp ale kilogramy wracały.. Więc z 64 jest 70. Obecnie jem w granicach 1600-1700, w domu ćwiczę kilka razy w tygodniu. Kalkulator zapotrzebowania wylicza mi około 2100 kalorii do utrzymania ogólnie wagi. Czy powinnam jeść około 1800 żeby schudnąć ? Ale nie wiem jak organizm i tak zareaguje na nagły skok takich kalorii
z góry dziękuję za każdą rade, każda Wasza opinia będzie dla mnie cenną wskazówką  
|
Czyli na obecną chwilę ważysz 70kg?
Myślę, że 1700kcal jest ok.
Musisz też zwracać uwagę na to ile w Twoich posiłkach jest białka, tłuszczu i węglowodanów.
Może przykładowo powinnaś zmniejszyć ilość węglowodanów a zwiększyć tłuszcze? Musisz popróbować, każdy organizm reaguje inaczej.
|