Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Szybkie pytania - szybkie odpowiedzi, ZBIORCZY
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-11-19, 12:07   #2565
anczysko1
Zakorzenienie

GG do anczysko1
Dot.: Szybkie pytania - szybkie odpowiedzi, ZBIORCZY

Cytat:
Napisane przez cukierkowa1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a powiedzcie ile mam teraz jeść. Opowiem w skrócie.
Byłam dłuższy czas na diecie ok 1100 (i wiem, że to był ogromny błąd i dopiero oczy mi się otwarły jak dużo szperałam w necie o dietach, że ta jest drastyczna. Zresztą same wiecie o tym. Bardzo żałuje, że byłam na tej diecie) schudłam z 88 na 64 (przy wzroście 163 wiek 22) lecz w lipcu miałam kompulsy, trochę zaprzepaściłam a zaczęłam wychodzić z tej niby diety.. więc dodawałam kalorie. Jadłam dobrze, zdrowo itp ale kilogramy wracały.. Więc z 64 jest 70. Obecnie jem w granicach 1600-1700, w domu ćwiczę kilka razy w tygodniu. Kalkulator zapotrzebowania wylicza mi około 2100 kalorii do utrzymania ogólnie wagi. Czy powinnam jeść około 1800 żeby schudnąć ? Ale nie wiem jak organizm i tak zareaguje na nagły skok takich kalorii

z góry dziękuję za każdą rade, każda Wasza opinia będzie dla mnie cenną wskazówką
Czyli na obecną chwilę ważysz 70kg?
Myślę, że 1700kcal jest ok.
Musisz też zwracać uwagę na to ile w Twoich posiłkach jest białka, tłuszczu i węglowodanów.
Może przykładowo powinnaś zmniejszyć ilość węglowodanów a zwiększyć tłuszcze? Musisz popróbować, każdy organizm reaguje inaczej.