Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wypadanie włosów i stres - wątek zbiorczy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-11-19, 20:01   #17
fluoxetine
Wtajemniczenie

Dot.: Wypadanie włosów i stres - wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez Priesta Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja miałam taki problem z wypadającymi włosami rok temu - pamiętam, że wybrałam się do nowego salonu fryzjerskiego na farbowanie. Fakt - włosy wyglądały od razu po świetnie ale już niedługo po tym zaczęły totalnie się sypać - wypadały mi kępami .... Masakra - były wszędzie. W samochodzie, na dywanach, w łóżku, łazience. Tak mi fryzjerka je spaliła ....
Byłam na nią bardzo zła - szczególnie, że pół roku później miał być mój ślub
Trzeba było zacząć działać. Koleżanka która na co dzień mieszka w UK poleciła mi kurację ziołową Bioxine - sprawiłam sobie i muszę przyznać, że byłam bardzo zadowolona z efektu Włosy stały się mocniejsze. Fakt, że te spalone wypadły totalnie ale odżywka przyspieszyła odrost nowych włosów.
Myślę, że tutaj dziewczyny mają problemy z włosami o poważnym podłożu, nie z powodu nieudanego zabiegu w salonie fryzjerskim. W takim przypadku przecież wiadomo, że włosy odrosną.

Co do leków to też uważam, że to ostateczność. Teraz przekonuję się do psychoterapii, może to jest klucz do nauczenia się panowania nad stresem? W każdym razie zamierzam spróbować. Bo tez uważam, że nie ma, że się nie da. Wszystko można, to tylko kwestia determinacji. Jak ktoś mówi, że się nie da to znaczy, że nie jest jeszcze u niego tak źle, że nie jest wystarczająco zdesperowany.
176/56
fluoxetine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując