2013-11-23, 11:00
|
|
|
biegam dla Zabawy
|
Dot.: Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu.
Cytat:
Napisane przez candy02
Lato, na nogach miałam sandałki, oglądam buty w sklepie, nagle czuję ból, chlopiec nadepnął mi na moje gołe palce buuuu. Syknęłam z bólu, ale nie przerwałam oglądania, po czym po chwili usłyszałam matkę mówiącą do mnie z ogromnym wyrzutem: TO TYLKO DZIECKO!! W tym momencie w ogóle zerknęłam na dziecko, na oko 5 lat, więc już chyba matka powinna go uczyć, ze w takiej sytuacji trzeba przeprosić? A poza tym to AŁŁAA wyrwało mi się z bólu, a nie żeby cos komuś pokazać. Poza tym spodziewałabym się raczej przepraszam od matki a nie takiego tekstu. Jeżeli tak będziemy wychowywać dzieci, to będziemy żyć w społeczeństwie egoistów...
Mobilnie
|
Zgadzam się. Niestety ostatnio kilka razy widziałam takie właśnie stawianie dziecka na pierwszym miejscu. I to w dodatku chodziło o zachowanie względem babci Tż'ta, które ma 75 lat. Mamuśki z dziećmi i to nie takimi małymi, bo raczej 5-10 lat, uznały, że mogą wcisnąć się w kolejkę przed nią do muzeum. Kilka dni później to samo w wc w ikei. Babcia jest z tych kruchych starszych pań, widać, że w uderzeniu łokciem czy sprintach nie wygra. I jeszcze nasłuchałyśmy się, że dzieci powinny mieć pierwszeństwo, niby mówione później nie do nas a do tych dzieci , jak już je wysłałam za nas. Jestem ciekawa jak te dzieci będą traktować swoich rodziców na stare lata.
|
|
|