2013-11-25, 10:25
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7
Cytat:
Napisane przez senira666
według mnie klaps (ale nie lanie tylko taki bardziej symboliczny) nie jest zły . oczywiście używany tylko w ostateczności i bardzo rozsądnie właśnie dla podkreślenia wagi sytuacji ... nie wiem jak to do końca wytłumaczyć żeby nie wyszło że jestem za biciem dzieci ...
|
Ja Ciebie dokładnie rozumiem. Ale żeby nie było... mam znajomą, ma synka lat 5, dla mnie to on jest małym bandziorem. Tłucze mamę, tatę, brata, siostrę. Ostatnio rzucił zabawką w malutkie dziecko tej siostry. No mały terrorysta. Uderzy nawet pozornie obcych ludzi (nie domowników) To oczywiście drastyczne błędy rodziców w wychowaniu (bo najmłodszy i wszystko może) Jak tak patrzę na tę sytuację, oprócz tego że się we mnie krew gotuje to wiem że ja bym nie wytrzymała na miejscu tej matki, a ona z uśmiechem "no prosiłam, żebyś tak nie robił"
Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu
I ja również!
Ostanio wszystkie nocki w miarę przespane, rano mnóstwo energii, gdyby nie ból żeber to żyć, nie umierać! Kocham ciążę 
Dziś lecę do doktorka, sprawdzimy łożysko, pobierzemy GBSa, a potem romantyczna randka z TŻ (swoją drogą trochę to dziwne, najpierw będzie gapił mi się w krocze na fotelu ginekologicznym, a potem karmił szarlotką przy świecach  )
|
Też marzy mi się romantyczny wieczór z mężem, ale on jest tak zalatany. Może dobrze, że przed Świętami coś większego wpadnie... później coś w okolicach lutego prawdopodobnie będzie zastój więc teraz nadrabia.
Byłam dziś rano w przychodni, najpierw u położnej pogadać (bardzo lubię tę osóbkę, ma fachowe podejście) a później u doktorka. Nie miałam USG (będzie za 3 tyg czyli w 33tc) ale za to ginek mnie wymacał i uznał, ze mała ma główkę na dole co mnie bardzo ucieszyło, bo cały czas była poprzecznie.
Emma teraz tylko zostało się cieszenie się sobą w domowym zaciszu.
Perfuzja 9 miesiąc ...
|
|
|