2013-11-25, 11:16
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukam osoby, która dzięki fitnessowi/bieganiu/sportowi wyszła z DEPRESJI!
Cytat:
Napisane przez idealnecialo
Witam.
Jak w tytule: Szukam osoby, która dzięki fitnessowi/bieganiu/sportowi wyszła z DEPRESJI!
Szukam kontaktu z taką osobą, wsparcia, możliwości pogadania, posłuchania o przeżyciach i nadziei wyzdrowienia dzięki wysiłkowi fizycznemu.
Jest ktoś tu na forum ktoś taki, a może kogoś znacie ze swojego otoczenia kto byłby chętny na kontakt?
Mam depresje, leczę się prawie 1,5 roku, zmieniam 3 raz lekarstwa, zaczęłam terapię, ale coraz częściej brakuje mi już nadziei, nie wiem czy coś może nadać sens memu życiu, radość, spokój, spełnienie, cel.
|
Nie mogę Ci dać kontaktu, ale mam znajomą osobę, która tylko i wyłącznie dzięki temu, że ma charakter ukształtowany przez bycie sportowcem (amatorem), wygrywa bardzo ciężką walkę z mieszaniną schizofrenii (zdiagnozowanej) depresji, + traumy z dzieciństwa wyniesionej ze źle funkcjonujacej rodziny.
Mieszanka potworna+ epizod z bardzo źle dobranymi lekami ale... daje radę i to lekarz psychiatra sama powiedziałą, ze wieleka w tym zasługa właśnie sportu uprawianego bardzo czynnie od lat młodzieńczych.
To nie tylko dawka endorfin powysiłkowych, ale też dyscyplina wyniesiona z ciężkich treningów, hart ducha i waleczny charakter ukształtowany w startach i walce o miejsce na zawodach i towarzyszącym temu stresem.
Sport kształtuje charakter na każdym etapie życia. + te endorfiny bardzo pomagające w walce z nawracającymi epizodami depresji
Na 100% nie zaszkodzi a może pomoże.
Próbuj, życzę powodzenia w walce z depresja
|
|
|