Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Szukam osoby, która dzięki fitnessowi/bieganiu/sportowi wyszła z DEPRESJI!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-11-25, 11:16   #6
cava
Zakorzenienie

Dot.: Szukam osoby, która dzięki fitnessowi/bieganiu/sportowi wyszła z DEPRESJI!

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
Witam.

Jak w tytule: Szukam osoby, która dzięki fitnessowi/bieganiu/sportowi wyszła z DEPRESJI!

Szukam kontaktu z taką osobą, wsparcia, możliwości pogadania, posłuchania o przeżyciach i nadziei wyzdrowienia dzięki wysiłkowi fizycznemu.

Jest ktoś tu na forum ktoś taki, a może kogoś znacie ze swojego otoczenia kto byłby chętny na kontakt?

Mam depresje, leczę się prawie 1,5 roku, zmieniam 3 raz lekarstwa, zaczęłam terapię, ale coraz częściej brakuje mi już nadziei, nie wiem czy coś może nadać sens memu życiu, radość, spokój, spełnienie, cel.

Nie mogę Ci dać kontaktu, ale mam znajomą osobę, która tylko i wyłącznie dzięki temu, że ma charakter ukształtowany przez bycie sportowcem (amatorem), wygrywa bardzo ciężką walkę z mieszaniną schizofrenii (zdiagnozowanej) depresji, + traumy z dzieciństwa wyniesionej ze źle funkcjonujacej rodziny.

Mieszanka potworna+ epizod z bardzo źle dobranymi lekami ale... daje radę i to lekarz psychiatra sama powiedziałą, ze wieleka w tym zasługa właśnie sportu uprawianego bardzo czynnie od lat młodzieńczych.
To nie tylko dawka endorfin powysiłkowych, ale też dyscyplina wyniesiona z ciężkich treningów, hart ducha i waleczny charakter ukształtowany w startach i walce o miejsce na zawodach i towarzyszącym temu stresem.

Sport kształtuje charakter na każdym etapie życia. + te endorfiny bardzo pomagające w walce z nawracającymi epizodami depresji

Na 100% nie zaszkodzi a może pomoże.
Próbuj, życzę powodzenia w walce z depresja

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując