Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Straszna historia moich włosów - Dziewczyny, pomocy!
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-25, 12:16   #16
chimay
Zakorzenienie

Dot.: Straszna historia moich włosów - Dziewczyny, pomocy!

Cytat:
Napisane przez I Love Beeing Ginger Pokaż wiadomość
Zakładam nowy wątek, bo jestem tu nowa i kompletnie zielona, także z góry przepraszam, jeśli robię coś nie tak
Nie wiem już co poczac z moimi wlosami.

Otoz lata temu mialam bardzo geste, proste wlosy, a warkocz "jak Maryna" . Swoimi eksperymentami, miedzy innymi platynowym blondem, mam jakies 70procent wlosow mniej.
Pierwsza rzecz - mam wlosy do pasa, albo pod swiatlem widac, ze od polowy glowy sa jakby "pourywane" (zlamane?)
Co wazne, pilnie dbam o pielegnacje, tj. Stosuje szampony, maski i odzywki bez splukiwania tylko profesjonalne - kerastase, obecnie zamiennie loreal zolty, najintensywniejszaodbudow a i linia kerafill z keratyna. Jako kosmetyku bez splukiwania uzywam olejku Kersatase (Eliksir) w zielonej butelce do wlosow zniszczonuch
Moje wlosy od lat sa... tej samej dlugosci, a koncowki scinam rzadko i malo! Pomimo wysokiej jakosci pielegnacji - wykruszaja sie! A same wlosy rosna mi bardzo szybko - widze to po odrostach.
Poniewaz latami bylam ruda i raz zaeksperymentowalam z platyna, to teraz do rudosci wrocilam. Stosuje farbe Loreal Luo Color 7.40.

I co? I lipa. Mimo tej niby swietnej pielegnacji mam wlosy moze miekkie i blyszczace, ale rzadkie, od polowy glowy jak uciete, cieniitkie.. jakby nie moje.. az trudno i uwierzyc, ze kiedys mialam taka kite.. moje wlosy, mam wrazenie, zaczely wiecej wypadac. I nie wiem czy to nie po tej nowej farbie, ktora notabene chyba odatawie - bo do polowy glowy jesy inny kolor, od polowy inny. Zastosowalam ja jak narazie 2 razy. Wczesniej uzywalam nie raz farby Cece i dawala lepsze efekty, choc to farba chyba z nizszej polki niz Luo.
Moje dlugie wlosy to obsesja, ale widze, ze jest coraz gorzej. Juz jie slysze komentarzy o pieknych, dlugich wlosach - i nie dziwota, bo są dlugie i nic poza tym. Są kiepskie. Ostatnio scielam wlosy o 10 cm (to bylo dla mnie straszne :p ) w nadziei, ze stan ich sie polepszy. W efekcie mam po prostu krotsze wlosy.
Myslalam o keratynowym prostowaniu wlosow ze wzgledu na zbawienne cechy terapeutyczne dla wlosow, w koncu to wprasowanie keratyny we wlokno. Podobnno to ostateczna opcja dla przypadkow beznafziejnych i mocniejszych terapii dla wlosow juz nie ma
Co sadzicie, moje drogie Wizażanki? Co zrobic, zeby doprowadzic moja glowe do ładu i sprawic, zeby WLOSY W KONCU BYLY DLUZSZE? Opadaja mi juz rece bede wdzieczna za wszystkie porady!!!
Najlepiej wstawić zdjęcie włosów, wtedy widać, z czym się ma do czynienia.

Poza tym niekoniecznie zmieniać kosmetyki, co wprowadzić kilka innych Nie rezygnuj z silikonów, bo przy włosach zniszczonych to nie da dobrych efektów.

Spróbuj zmienić szampon na łagodniejszy np rossmanową Alterrę, albo chociaż używaj przy myciu metody OMO, która zabezpiecza przed zbyt silnym działaniem detergentów.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=623245
Spróbuj intensywnego nawilżania, np masek Bioetika, NaturVital, możesz też przetestować maskę Alterry granat i aloes - bo niekoniecznie alkohol, który ma ta maska zawsze musi wyrządzić włosom krzywdę.

Na Twoim miejscu odstawiłabym na jakiś czas kosmetyki z keratyną (szukaj w składzie pod Hydrolized Keratin) i nie myślała o zabiegach keratynowych, bo to nie jest rozwiązanie dla każdego i efekt wcale nie zawsze jest lepszy niż przed. Keratyna nie każdym włosom służy, chociaż jest budulcem włosa.
chimay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując