Zakładam nowy wątek, bo jestem tu nowa i kompletnie zielona, także z góry przepraszam, jeśli robię coś nie tak

Nie wiem już co poczac z moimi wlosami.
Otoz lata temu mialam bardzo geste, proste wlosy, a warkocz "jak Maryna" . Swoimi eksperymentami, miedzy innymi platynowym blondem, mam jakies 70procent wlosow mniej.
Pierwsza rzecz - mam wlosy do pasa, albo pod swiatlem widac, ze od polowy glowy sa jakby "pourywane" (zlamane?)
Co wazne, pilnie dbam o pielegnacje, tj. Stosuje szampony, maski i odzywki bez splukiwania tylko profesjonalne - kerastase, obecnie zamiennie loreal zolty, najintensywniejszaodbudow a i linia kerafill z keratyna. Jako kosmetyku bez splukiwania uzywam olejku Kersatase (Eliksir) w zielonej butelce do wlosow zniszczonuch
Moje wlosy od lat sa... tej samej dlugosci, a koncowki scinam rzadko i malo! Pomimo wysokiej jakosci pielegnacji - wykruszaja sie! A same wlosy rosna mi bardzo szybko - widze to po odrostach.
Poniewaz latami bylam ruda i raz zaeksperymentowalam z platyna, to teraz do rudosci wrocilam. Stosuje farbe Loreal Luo Color 7.40.
I co? I lipa. Mimo tej niby swietnej pielegnacji mam wlosy moze miekkie i blyszczace, ale rzadkie, od polowy glowy jak uciete, cieniitkie.. jakby nie moje.. az trudno i uwierzyc, ze kiedys mialam taka kite.. moje wlosy, mam wrazenie, zaczely wiecej wypadac. I nie wiem czy to nie po tej nowej farbie, ktora notabene chyba odatawie - bo do polowy glowy jesy inny kolor, od polowy inny. Zastosowalam ja jak narazie 2 razy. Wczesniej uzywalam nie raz farby Cece i dawala lepsze efekty, choc to farba chyba z nizszej polki niz Luo.
Moje dlugie wlosy to obsesja, ale widze, ze jest coraz gorzej. Juz jie slysze komentarzy o pieknych, dlugich wlosach - i nie dziwota, bo są dlugie i nic poza tym. Są kiepskie. Ostatnio scielam wlosy o 10 cm (to bylo dla mnie straszne :p ) w nadziei, ze stan ich sie polepszy. W efekcie mam po prostu krotsze wlosy.
Myslalam o keratynowym prostowaniu wlosow ze wzgledu na zbawienne cechy terapeutyczne dla wlosow, w koncu to wprasowanie keratyny we wlokno. Podobnno to ostateczna opcja dla przypadkow beznafziejnych i mocniejszych terapii dla wlosow juz nie ma
Co sadzicie, moje drogie Wizażanki? Co zrobic, zeby doprowadzic moja glowe do ładu i sprawic, zeby WLOSY W KONCU BYLY DLUZSZE? Opadaja mi juz rece

bede wdzieczna za wszystkie porady!!!