2013-11-29, 11:06
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7
Cytat:
Napisane przez magnusia
Mala--- łososia kupujesz w plastrach kroisz lub rwiesz na mniej wiecej równe kawałkopaski. Fete ktoisz w słipki tylko cienkie, suszonego pomidora też w paski. Bierzesz pasek łososia wkładasz fete i pomodora i zawijasz. Oczywiście tak aby miało jakotaki kształt bo łosoś delikatny.
Różczyczki robisz tak: dzielisz łososia na bardziej kwadratowe kawałki i z każdego robisz taki jakby lejek. Fete trzeba rozbełtać ze śmietaną lub jogurtem ale nie za dużo aby nie byla zbyt płynna ( musi być konsystencji dosc zwartej papki). Bierzesz szpryce a jak nie masz to łyżką i ładujesz w łososiowy lejek. Dla osdoby wpychasz na wierzch fety kawałek pomidorka suszonego, oliwkę, kawłek papryki- co chcesz 
|
Dzięki Magnusia, zrobię dziś na kolacyjkę. 
W ramach spędzania mnóóóóstwa czasu w domu, do czego wciąż nie mogę się przyzwyczaić, zaczęłam rozbestwiać męża i codziennie gotować jakieś fajne rzeczy. 
Polecam blog odkryty w poniedziałek: http://gotowaniecieszy.blox.pl/html
Była już zupa kalafiorowa (dla męża- pyycha!), soczewicowa (dla mnie- pyyycha!), kurczak, a u mnie indyk z ananasem, ciasteczka z pomarańczą- polecam, naprawdę dobre rzeczy i nie wymagają stania 3 godzin w kuchni
Macie jakieś sprawdzone blogi kulinarne, które polecacie? Byłabym wdzięczna.
|