Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Film o śmierci nowo narodzonego dziecka
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-11-30, 09:55   #2
Magari91
Zakorzenienie

Dot.: Film o śmierci nowo narodzonego dziecka

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Zastanawiałam się czy tego wątku na Mamie z Klasą nie założyć, ale jednak nie ma co ciężarnych stresować...

Chodzi o film zamieszczony w artykule:
http://kobieta.wp.pl/kat,26321,title...1c1b&_ticrsn=3

Kobieta w trzeciej ciązy dowiedziała się, że urodzi dziecko, które najpóźniej zaraz po urodzeniu umrze, bo ma bezmózgowie.
Zdecydowała się nie usunąć ciąży i urodzić, z chwil po narodzeniu nakręcili film.

Mam mieszane odczucia.
Z jednej strony to sposób rodziców na pożegnanie się z dzieckiem, oswojenie traumy...a z drugiej to jakiś skrajny ekshibicjonizm, kobieta w pełnym makijażu, uśmiechy. I ta kąpiel dziecka, nie wiem w sumie, do czego potrzebna.

Przejrzałam komentarze pod artykułem i są różne. Jedni piszą, że to piękne, inni, że wprost przeciwnie. Ktoś napisał, że przecież to dziecko i tak nigdy nie żyło, niczego nie czuło, nawet odruchu ssania nie ma...

A co Wy o tym myślicie?
Myślę, że miała do tego całkowite prawo, w końcu nosiła to dziecko pod sercem 9 miesięcy, mogła je godnie pożegnać i mieć jakieś wspaniałe wspomnienia z tym związane. Taki filmik jest piękny, tak samo jak rodzice robią trumienki dzieciom co umarły jeszcze w płodzie ciężarnej.

A te komentarze to zawsze się znajdą takie co to skrytykują i co będą to pochwalać. To tak działa, że jak ludzie nie byli w takiej sytuacji to praktycznie tego nie rozumieją.

zasada 808 : jeśli coś jest ma prawo odejść.
Paralogiczna

coonfiesame.blogspot.com - moje kosmetyczne recenzje
Magari91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując