2013-12-03, 20:21
|
|
|
ReklaMO(D)żerca.
|
Dot.: Co wam się podoba na weselach a co nie ? Stereotypy, tradycje, nowe trendy.
Cytat:
Napisane przez Dione
- co wam staje przed oczami kiedy myślicie o typowym polskim weselu ? Czy jest to wasz ideał wesela ?
nie mam sprecyzowanego 'polskiego wesela'
- a może bardziej wam się podobaja wesela w innych krajach , amerykańskie ,greckie, brytyjskie ,włoskie ? sa jakies zagraniczne tradycje które waszym zdaniem mogły by się przyjąć w naszym kraju ?
jestem zakochana w greckich weselach rodem z filmu, mnóstwo kolorów, rodziny, jakiś taki mają urok. podobają mi się też amerykańskie śluby, jednak nie o tym temat.
- czy myślicie że wesela w porównaniu z dawnymi –tymi z przed 15 lat, 50, 200 -zmieniły się na lepsze czy gorsze ?
prawda jest taka, że nie do konca wiem, jak było 50 lat temu
- wolicie sprawdzone rozwiązania kiedy jako gość wiecie czego się spodziewac czy wolicie jak jest inaczej ,ciekawie ?
zależy, co uznaje się za sprawdzone rozwiązanie. na żadnym weselu nie spotkałam się z winietkami, na swoim je miałam i goście byli zadowoleni.
- czy wesela powinny być indywidualne powinny pokazywać preferencje PM ?
nie w każdym przypadku. dla przykładu, PM wegetarianie nie musza raczyć swoich gości jedynie warzywami
- jakie zauważacie nowe trendy i jak wam się one podobają ?
zauważyłam ostatnio wśród znajomych, że odchodzą do lamusa śmieszne pokazy sztucznych ogni, puszczanie gołębi i inne takie "pokazówki". jestem za rezygnacją z nich
- Chcielibyście wesle jako skromny spokojny obiad czy to musi być zabawa, taniec ? a może najchętniej wyjechalibyście gdzieś daleko i mieli za cene wesela wspaniałą podróż poślubną ale boicie się reakcji rodziny ?
miałam wesele takie, jakie chciałam- najbliższa rodzina i znajomi, impreza z tańcami, jednak nie do samego rana. a zamiast poprawin wielkie ognisko z szerszym gronem znajomych.
- Lepiej prostsze ,nieprzekombinowane czy wystawne, huczne , z duza ilościa atrakcji ?
proste, nieprzekombinowane.
- Elegancko czy swojsko – a moze to się to połączyć ?
można
- w jakim stopniu młodzi decydują jak wygląda wesele a w jakim jest to powielanie schematu „obowiązującego „ w rodiznie często się zdarza że młodzi chcą czego innego ale wybieraja to co woli strasze pokolenie ?
nie wiem, jak jest zwykle, wiem jak było u nas- o wszystkim zdecydowaliśmy sami. starsze pokolenie miało trochę do obgadywania "już po". tematem numer jeden było "bo to tylko cywilny", numer dwa "PM miała czerwone buty"
- lubicie chodzic na wesela jako goście czy staracie się ich unikac ?
nie lubię ani wesel, ani innych wielkich imprez
|
|
|
|