Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7
Hello 
W temacie prania - mam taki kombinezon kupiłam okazyjnie w SH za całe 6 zł. Zapewne za wiele używany nie będzie, bo rodzę w połowie lutego, ale w razie czego coś trzeba mieć, chociażby na wyjście ze szpitala. Tylko jak go uprać... To Mothercare, teoretycznie dobra firma, więc w pralce chyba nic nie powinno mu się stać? Pranie ręczne raczej odpada, w końcu to SH więc przyda się wysoka temperatura. Poradzicie coś?
Cytat:
Napisane przez marieee
Mój TŻ genialnie dzisiaj wymyslił, żebyśmy zamieszkali u jego rodziców!!! W oczekiwaniu na mieszkanie.... Którego później pewnie nie będzie chciał, bo będzie mu dobrze u mamy.
Chociaz juz przed ślubem mówiłam, że mieszkać tam nie będę.
Dwie kobiety w kuchni to za duzo...
|
O rany, nie daj się.... Nie znam ANI JEDNEGO przypadku, gdy mieszkanie z teściami wyszło młodemu małżeństwu na dobre. Jeśli tylko jest opcja, by mieszkać samemu - trzeba korzystać, próbować. Ważne by Twój mąż to wreszcie zrozumiał. Tym bardziej, że ma wciąż ciągoty do mamy.
Cytat:
Napisane przez PawMaj13
i chyba odszedł mi czop, chyba, bo nie wiem co to za maź była - takie gęste, lekko sztywne, koloru zielonkawo-beżowego, takiego jak te fluorescencyjne gadżety  ale nie świeci w ciemnościach, sprawdzałam  krwi nie było.
|
Ooooooo, kolejna do rodzenia się szykuje gratuluję odpadnięcia czopu (czopa?) 
Cytat:
Napisane przez iwantyou99
Tez sie ciesze! Choć przyznaje ze miałam kryzys brzuszkowy. Płakałam jak widziałam kobiety w ciazy , nawet jak widziałam kasy dla mam. Miałam poczucie ze sie brzucholkiem nienacieszylam. I nawet zdałam sobie sprawę ze mam tylko jedno zdjęcie z brzuszkiem bez głowy robione w lustrze zeby wstawić na wizaz.
Wogole miałam zażarta dyskusje z panią neonatolog ( genialny specjalista) i rozmawialysmy o kg w ciazy i o wielkości brzuszka. Wnioski sa takie: ze względu na moja zwiększona wagę przed ciaza ja w ciazy pilnowalam diety - Dominik rósł ja chudlam brzuszek miałam ale raczej skromny. No i pani doktor powiedziała ze w takich przypadkach trudno jest ocenić prawidłowość przebiegu ciazy - wiadomo lepiej było ze trzymałam sie diety ale jednak zaburzalo to ocenę sytuacji. Dlatego kontrola wagi i obwodów jest ważna bo np mały brzuszek moze sugerować za mało wypełnione lozysko. Niestety moja lekarka obwodów brzucha wogole nie sprawdzała a Wasze to robią?
|
Super, że szykujecie się do domu Mój lekarz nigdy nie sprawdza obwodu brzucha - ale może to dlatego, że podgląda Zuzkę na USG? Sprawdza serduszko, wody i obwód brzuszka (a może i coś jeszcze, tylko nie mówi) 
Cytat:
Napisane przez pilotka86
Wczoraj miałam telefon od babki która przebiła wszystko. Chciała żebym jej zawiozła do domu (!!!) wykładzinę bo chce kupić. Dodam, że mieszka 15 km ode mnie. A wykładzina ma prawie 5 metrów długości i 1,5 szerokości i kosztuje zawrotną sumę 15zł, bo wystawiłam żeby się tylko pozbyć z piwnicy!!! można co prawda złożyć ją w kostkę ,ale co za typka jeszcze do mnie "a to ja nie wiem czy opłaca mi się jechać, bo to 15zl stracę na paliwo i 15zl kosztuje wykładzina" 
|
Nie no, ludzie są fenomenalni. To już bardziej Ci się opłaca wynieść to na śmietnik niż jej zawozić.
Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00
Kurczę nic mi się nie chcę  dosłownie nic !
Obiad muszę zrobić , wstawiłam pranie trzeba powiesić .
Mąż na pogrzebie więc nie wiadomo kiedy wróci Ale jak będzie wracać ma wstąpić do sklepu z wózkami ponieważ w tamtym tygodniu już powinien być 
|
W zasadzie nie ma tego złego - gwarancja jeszcze nie ucieka.
Cytat:
Napisane przez PawMaj13
A często bywa tak: ta zostawiona kobieta jest bogu ducha winna, ale i tak zostaje oczerniona przez faceta przed jego nową wybranką, no bo jak inaczej zgrabnie wyjaśnić, że odszedł? No przecież logiczne, że kobieta musiała być walnięta. A on, biedny uciśniony zdołał się uwolnić z sidła zła... a po kolejnych X latach jego nowa wybranka może stać się również takim sidłem w oczach kolejnej, nawet jeśli o tym nie wie... smutna rzeczywistość.
|
No właśnie. Niestety też znam takie sytuacje wśród znajomych. I tak sobie myślę, jak straszne to musi być uczucie gdy człowiek, któremu ufa się najbardziej na świecie zabiera nagle du.pę w troki i wypisuje się ze wspólnego planu na życie zostawiając kobietę z dziećmi, bo ma dość... Smutne to.
Aha, Senira, ja też kosmetyków na start kupuję tyle. Stawiam na Ziajkę, a do pupy Linomag dziewczyny polecały więc zamierzam kupić.
Czas edycji: 2013-12-04 o 14:30
|